Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet vil sikre færre forhindringer til iværksættere

Alternativet præsenter onsdag en iværksætterpakke, som skal bedre forhold for landets iværksættere.

København: Alternativet offentliggør onsdag en plan, som ifølge partiet selv er overfinansieret, ambitiøs og skabt i samarbejde med dem, det handler om: Iværksætterne.

Det skriver Berlingske.

Planen kan således blive lakmusprøven på Alternativets iværksætterpolitik, som har været en helt central del af Alternativets politiske vision, siden Uffe Elbæk dannede partiet i 2013.

Fra begge sider i folketingssalen ses der positivt på pakken, selv om det kan blive svært at finde flertal for alle 26 punkter i Alternativets ambitiøse plan.

Iværksætterpakken med navnet "Et entreprenant Danmark - færre forhindringer, flere muligheder" indebærer udgifter for en halv milliard kroner, men øgede indtægter fra registreringsafgiften skal indbringe en milliard kroner og dermed kunne finansiere pakken dobbelt.

Blandt de 26 forslag er en toårig målrettet iværksætterydelse på 80 procent af dagpengesatsen til udvalgte modtagere og uddeling af 100 arbejds- og opholdstilladelser om året til særligt lovende internationale iværksættere.

Håbet fra det nye parti er, at de etablerede partier vil kigge ud over partifarver og andre reservationer, så initiativerne kan blive til konkret politik.

- Vi står over for nogle helt fundamentalt seriøse udfordringer, der skal løses på en ny måde. Der skal man tage det bedste af, hvad man kender.

- Det er derfor, der både er ting, man traditionelt ville kunne finde i rød og i blå blok i en god blanding med det grønne, som vi mener er vigtigt, siger Rasmus Nordqvist, Alternativets politiske ordfører og iværksætterordfører, til Berlingske.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.