Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet plages af sager om interne krænkelser

En medarbejder blev opsagt, men genansat trods anklage om overgreb. Partiet åbner intern undersøgelse.

(ARKIV) Alternativets partibogstav Å er med til demonstration imod nedskæring på uddannelse og SU på Christiansborg Slotsplads den 13. oktober 2016. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017)
(ARKIV) Alternativets partibogstav Å er med til demonstration imod nedskæring på uddannelse og SU på Christiansborg Slotsplads den 13. oktober 2016. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017)

En medarbejder anklaget for seksuelt overgreb blev opsagt, men kort efter genansat. Flere ansatte har klaget over arbejdsforholdene, og der er uddelt en skriftlig advarsel til en ledende medarbejder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Den slags episoder har ramt Alternativet på Christiansborg og fører nu til en intern »kulegravning«. I særlig grad samler fokus sig om et forløb, hvor et yngre medlem af partiet i 2016 anklagede en ældre medarbejder på Christiansborg for at have krænket hende. Her skred den daværende politiske ledelse ind ved at opsige den pågældende medarbejder og også aftale, at vedkommende ikke fremover måtte arbejde for partiet.

»Da jeg blev gjort opmærksom på sagen, anbefalede jeg det pågældende medlem at anmelde det til politiet. Og så sørgede jeg for, at medarbejderen blev afskediget,« siger daværende gruppeformand Josephine Fock om forløbet.

Efterfølgende blev personen dog ansat i et Alternativet-projekt i udlandet, som var finansieret af en ekstern støttepulje. Daværende sekretariatschef og nuværende særlig rådgiver for Uffe Elbæk, Mikkel Nørskov, var ansvarlig for genansættelsen, selv om han også stod for at afskedige personen. Han ønsker ikke at udtale sig.

»Da det kommer til mit kendskab, at han efterfølgende er blevet ansat i et projekt, som Alternativet er involveret i, skrider jeg straks ind og beordrer, at den projektansættelse stopper,« siger Fock, som kalder forløbet »fuldstændig uacceptabelt«.

Hos Alternativet har både folketingsmedlemmer og ansatte diskuteret, hvordan ledende medarbejdere må opføre sig over for ansatte og medlemmer ifølge »partiets værdier«.
Ansatte har blandt andet klaget over partiets overdrevne »festkultur«.

Den nye gruppeformand, René Gade, opfordrer alle, der »måtte have haft en dårlig oplevelse« til at komme til ham. Han bekræfter, at sagerne plager partiet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.