Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet melder sig klar til valget med nyt program

Danmark har ifølge Alternativet tre alvorlige kriser: Klima- empati- og systemkrisen - og det er dem, det nystiftede parti nu går til valg på.

De store, etablerede partier har for længst skudt valgkampagnerne i gang med reklamer og sloganer, og nu melder den nye dreng i klassen sig ind i klubben. Alternativet gør sig tirsdag klar til folketingsvalget med et nyt program, der blandt andet fokuserer på »mindre stat, mere samfund«.

»Danmark står over for tre alvorlige kriser: Klima-, empati- og systemkrisen, og det er vores løsninger på disse kriser, vi går til valg på,« siger partiets politiske leder, Uffe Elbæk, i en pressemeddelelse.

Selv om det langt fra er alle meningsmålinger, der lader Alternativet komme over den velkendte spærregrænse på to procent, har partiet med egne ord »ikke skelet til, hvilke emner medierne eller de andre partier kommer til at prioritere«.

»Jeg glæder mig voldsomt til valget, og det bliver spændende at se, om vi lykkes med at sætte en markant anderledes dagsorden. Det er der virkelig brug for, og vi vil gøre alt for at skabe fokus på de konkrete løsningsforslag samt de tre - i vores øjne - alvorlige udfordringer, som Danmark står over for,« siger Uffe Elbæk.

Partiet, der har fået partibogstavet Å, vil i valgkampen slå på tromme for »en seriøs grøn omstilling« med 100 procent økologi, vedvarende energi og 100 procent af erhvervsstøtten til bæredygtige virksomheder.

Samtidig sigter partiet efter »en seriøs social omstilling« med en 30 timers arbejdsuge og lavere skat på de laveste indkomster.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.