Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet laver store ændringer i partitoppen

René Gade bliver ny gruppeformand, mens Carolina Magdalene Maier overtager rollen som politisk ordfører.

Carolina Magdalene Maier overtager rollen som politisk ordfører fra Rasmus Nordqvist. René Gade bliver partiets nye gruppeformand efter Josephine Fock.
Carolina Magdalene Maier overtager rollen som politisk ordfører fra Rasmus Nordqvist. René Gade bliver partiets nye gruppeformand efter Josephine Fock.

Alternativet laver ændringer i partitoppen.

Carolina Magdalene Maier overtager rollen som politisk ordfører fra Rasmus Nordqvist.

Samtidig bliver René Gade, der ellers ikke genopstiller ved næste folketingsvalg, partiets nye gruppeformand efter Josephine Fock.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, er tilfreds med rokaderne.

»Da vi blev valgt ind i 2015, trådte jeg bevidst i baggrunden for at give mere plads til de næste i rækken. Dermed ser jeg det som meget naturligt - i hvert fald hos os - at fortsætte med den logik.«

»Og at det nu bliver René Gade og Carolina Magdalene Maier, der på hver sin måde har været meget markante både udadtil og indadtil, er jeg meget glad for,« siger Uffe Elbæk i en pressemeddelelse.

Den nu afgåede gruppeformand, Josephine Fock, var med til at stifte partiet.

Hun giver posten videre for at fokusere sine kræfter på Alternativets nye projekt, De Tre Bundlinjer, der omhandler den grønne, den sociale og den økonomiske bundlinje.

Josephine Fock har også fået et nyt ordførerskab, nemlig ordfører for Frisætning i det Offentlige, der fokuserer på unødigt bureaukrati og mangel på tillid til kommuner og ansatte.

»Det kræver langt mere tid, hvorfor hun ønskede at overdrage rollen som gruppeforperson og de mange ledelsesmæssige opgaver, der følger med den,« siger René Gade i pressemeddelelsen.

»At gruppens valg faldt på mig som arvtager, er jeg naturligvis glad for,« tilføjer han.

Partiets nye politiske ordfører, Carolina Magdalena Maier, er også glad for, at folketingsgruppen har peget på hende som Rasmus Nordqvists arvtager.

»Mit politiske ordførerskab kommer ikke til at adskille sig fra Rasmus' i forhold til det indholdsmæssige. Men jeg er en anden person, så min stil bliver givetvis lidt anderledes.«

»Jeg kaster mig ud i det med stor ydmyghed - og så har jeg en del at læse op på her i starten,« siger hun til Ritzau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.