Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet: Kritikken af vores kandidat er unuanceret

Alternativet mener, at partiets nye folketingskandidat, der er tidligere talsmand for Grimhøjmoskeen, vil kunne bygge bro og arbejde for integration.

Mohammad Sabah Ahmad er ny folketingskandidat for Alternativet.
Mohammad Sabah Ahmad er ny folketingskandidat for Alternativet.

De politikere fra andre partier, der kritiserer Alternativet for at opstille en tidligere talsmand for den omstridte Grimhøjmoske som kandidat i Østjylland, reagerer på automatpilot, mener Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist.

- Det kører meget forventeligt og uden den nuancering, at folk godt kan blive klogere. Jeg synes, det er dejligt, at der kommer en stemme, som gerne vil bygge bro, siger han.

Mohammad Sabah Ahmad, som den nyvalgte kandidat hedder, var i en kort periode i 2014 talsmand for den omstridte aarhusianske moské Grimhøjmoskéen, der er kendt for sine ekstremistiske budskaber.

Han beskriver selv i et debatindlæg på Politikens hjemmeside, hvordan han for to år siden fungerede som talsmand for Grimhøjmoskéen. Ifølge hans egen forklaring var han en "søgende" og "troende" muslim.

Han fortæller også, at han er dømt for at have indtelefoneret en bombetrussel til Aarhus Universitet, fordi han ville undgå at komme til eksamen.

I dag fortryder han, fremgår det af indlægget, og ifølge Alternativet tager Mohammed Sabah Ahmad klart afstand fra stening og bakker op om partiets kamp for blandt andet ytringsfrihed og homoseksuelles rettigheder.

Både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har kritiseret valget af ham som kandidat.

- I en tid, hvor vi andre bekæmper alt det skidt, der kommer fra Grimhøjmoskeen, så slår Alternativet armene ud i deres naivitet, siger Inger Støjberg til TV2.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.