Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet håber at alvorlig kritik af Danmark får ørenlyd

Danmark kritiseres af Europarådet for blandt andet smykkeloven, integrationsydelsen og hadefulde ytringer.

Arkivfoto: Kritik fra Europarådet, der består af 47 europæiske lande, skal tages alvorligt. Det mener politisk ordfører Rasmus Nordqvist (th.) fra Alternativet, efter at Danmark har modtaget kritik for smykkeloven, reglerne for familiesammenføringer og integrationsydelsen.
Arkivfoto: Kritik fra Europarådet, der består af 47 europæiske lande, skal tages alvorligt. Det mener politisk ordfører Rasmus Nordqvist (th.) fra Alternativet, efter at Danmark har modtaget kritik for smykkeloven, reglerne for familiesammenføringer og integrationsydelsen.

Kritik fra Europarådet, der består af 47 europæiske lande, skal tages alvorligt.

Det mener politisk ordfører Rasmus Nordqvist fra Alternativet, efter at Danmark har modtaget kritik for smykkeloven, reglerne for familiesammenføringer og integrationsydelsen.

Det er nogle af de i alt 24 henstillinger, som Europarådets racismekomité kommer med i en ny rapport om Danmark.

Og forhåbentlig bliver der lyttet på Christiansborg.

»Vi peger fingre ad andre lande, der ikke lever op til det, vi beslutter i Europarådet. Nu skal vi selv tage det alvorligt og lytte til den kritik, der kommer fra Europarådet, som er rimelig alvorlig,« siger Rasmus Nordqvist.

I rapporten skriver Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ECRI), at smykkeloven fører til stigmatisering af asylansøgere.

I den nye rapport beklager racismekomitéen samtidig, at Danmark sidste år strammede reglerne for familiesammenføringer.

Dermed må flygtninge, der alene har ret til såkaldt midlertidig beskyttelse, vente tre år, før de kan få deres familie til Danmark.

Desuden er der problemer med hadefulde ytringer i Danmark. Især over for muslimer, hedder det i rapporten.

»Vi må se lidt mere kritisk på vores debat. Det kan man ikke lovgive omkring, men der må vi se indad i det politiske system og i pressen,« siger Rasmus Nordqvist.

I nogle tilfælde skal Danmark altså lære at vare munden, og så er der brug for at slå ørerne ud.

Den udlægning er SF enig i.

»Vi skal selvfølgelig lytte, når Europarådets racismekomité kritiserer Danmark. Det bør give anledning til eftertanke hos flere partier i Folketinget.«

»Smykkeloven er uværdig for dem, den rammer, og så er den et eksempel på, at vi spilder politiets tid med symbollovgivning,« siger SF's gruppeformand, Jacob Mark, i en skriftlig kommentar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.