Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet foreslår krav om indkøb af økologisk fisk

Kommuner, regioner og stat skal kun købe fisk fra bæredygtige og økologisk opdræt, foreslår Alternativet.

Christian Poll. Arkivfoto.
Christian Poll. Arkivfoto.

Vi er ved at tømme verdenshavene for fisk.

Sådan lyder det fra Alternativet, som forslår, at alle de fisk og skaldyr, det offentlige køber, fremover skal være økologiske og bæredygtige.

Helt konkret foreslår partiet, at den offentlige indkøbsstrategi revideres, så kommuner, regioner og stat senest i 2020 udelukkende indkøber fisk fra naturskånsomme fiskerier eller økologisk opdræt.

- Det er vigtigt, fordi fiskeri belaster vores havmiljø voldsomt og ved at stille krav til, at det offentlige køber bæredygtig fisk, får vi fokus på de løsninger, som er den gode måde at drive fiskeri på, siger Christian Poll.

Med forslaget håber partiet, at verdens fiskebestande bliver genoprettet. Ifølge FN er 90 procent af fiskebestandene i dag enten fuldt udnyttede eller på randen af kollaps.

- Jeg forestiller mig at en stor del af oppositionen er med på det, men jeg tvivler lidt på, at vi har flertal. Men mange partier har nævnt, at de offentlige skal gå foran, så det vil være godt at starte her, siger Christian Poll.

Tre milliarder mennesker på verdensplan har fisk som deres primære kilde til protein, hvilket viser, hvor vigtigt det er, at man ikke fanger fiskene hurtigere, end de kan nå at formere sig selv, er budskabet fra naturordføreren.

Forslaget førstebehandles i folketingssalen tirsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.