Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet brød egne regler: Udskyder opstilling af omstridt kandidat

Den kontroversielle folketingskandidat Mohammad Sabah Ahmad bliver alligevel ikke kandidat for Alternativet.

ARKIVFOTO 2014 af Mohammad Sabah Ahmad i Aarhus- - Se RB 5/4 2016 10.47. Mohammad Sabah Ahmad var i tre dage talsmand for Grimhøjmoskeen. Nu stiller han op til Folketinget for AL. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2016)
ARKIVFOTO 2014 af Mohammad Sabah Ahmad i Aarhus- - Se RB 5/4 2016 10.47. Mohammad Sabah Ahmad var i tre dage talsmand for Grimhøjmoskeen. Nu stiller han op til Folketinget for AL. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2016)

»Kære alle. Vi har begået en fejl.«

Sådan indleder Alternativet en meddelelse om, at den kontroversielle Mohammad Sabah Ahmad endnu ikke bliver kandidat for partiet, da han ikke lever op til vedtægterne.

Østjyllands Storkreds valgte søndag fem folketingskandidater, men det viser sig, at to af de kandidater, herunder Mohammad Sabah Ahmad, havde ikke været medlem i tre måneder, som reglerne foreskriver.

»Vi er kede af, at kandidaterne - og særligt Mohammad - skulle igennem det her. Det siger vi undskyld for - også til alle jer medlemmer, der mødte op og stemte på kandidaterne,« siger Birgit Hageneier, der er kredsformand for Østjyllands Storkreds, i en pressemeddelelse.

Mohammad Sabah Ahmad blev tirsdag omtalt i medierne, blandt andet fordi han i tre dage i 2014 var talsmand for den omstridte Grimhøjmoske, og fordi han som teenager stod bag en bombetrussel mod Aarhus Universitet.

Valget annulleres nu, og der indkaldes i Østjyllands Storkreds til et nyt opstillingsmøde i nærmeste fremtid.

»Opstillingsmødet vil tidligst blive afholdt, når alle de kandidater, der stillede op forleden, har været medlem i tre måneder. Vi opfordrer dem naturligvis til at stille op igen,« siger Birgit Hageneier.

Alternativet undskylder fejlen med den begrundelse, at det er en organisatorisk fejl i et endnu ungt parti.

»Alternativet er et ungt parti med kun to-et-halvt år på bagen, så vi er en bevægelse, der i høj grad baserer sig på frivillige aktivister, der påtager sig et stort ansvar.«

»Det betyder så desværre, at vi i det her tilfælde ikke har haft den organisatoriske robusthed, som vi kunne ønske os,« siger Maj Baltzarsen, formand for Alternativets hovedbestyrelse.

Herunder kan du se hele forklaringen fra Alternativet.

/ritzau

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.