Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alle dobbelte statsborgere globalt bliver lukket ind i USA

Rejser man på et pas fra et land, der ikke er omfattet af Trumps indrejseforbud, kan man frit rejse ind i USA.

København. Så længe du rejser på et pas fra et land, der ikke er ramt af præsident Donald Trumps indrejseforbud i USA, kan du roligt sætte kurs mod USA.

Det oplyser konsul Rebekah Drame fra den amerikanske ambassade i Danmark, efter at der er kommet nye retningslinjer om forbuddet.

- Alle i hele verden, der har et gyldigt visum eller Esta i et pas udstedt af et land, som ikke er omfattet af dekretet, kan nu rejse til USA. De kan også søge om visum og Esta, siger Rebekah Drame.

Det såkaldte Esta-program er en ordning, hvor man i stedet for visum blot skal have en forhåndsgodkendelse - Esta - for at kunne rejse til USA. Den ordning er Danmark med i.

For blot 24 timer siden var meldingen om dobbelt statsborgerskab ellers den modsatte. Men med de nye tilpasninger i hånden, kan alle personer med dobbelt statsborgerskab altså frit kan rejse ind i USA.

Også selv om deres andet pas er fra et land, som præsident Trumps dekret om midlertidigt indrejseforbud er omfattet af.

Det drejer sig om Syrien, Iran, Irak, Somalia, Libyen, Yemen og Sudan.

De opdaterede regler gælder globalt. De blev sendt til verdens ambassader omkring klokken 15 dansk tid.

- Vi har for kort tid siden modtaget de nye retningslinjer. I går fik vi melding om, at reglerne også omfattede personer med dobbelt statsborgerskab. I dag er det blevet præciseret, siger Rebekah Drame.

Ifølge Danmarks Statistik har 57.424 danskere også et statsborgerskab i et af de syv lande på listen.

De skal nu ikke længere frygte for ferien eller forretningsrejsen, hvis den i løbet af den kommende tid går til USA, så længe de bare rejser på det rødbedefarvede, danske pas.

Den amerikanske ambassade i Danmark vil onsdag tage kontakt til en god håndfuld personer. De var i løbet af mandagen til møde på ambassaden om en rejse til USA. Nu da reglerne er opdateret, ændrer deres situation sig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.