Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aktindsigt: Ole Birk Olesens lukning af løb over Storebæltsbroen bygger på tilfældigheder

Transportminister Ole Birk Olesens (LA) beslutning om at lukke broløb over Storebæltsbroen synes ikke at være taget af logiske årsager eller med afsæt i, at hidtidige motionsløb over Storebæltsbroen stort set er forløbet uden trafikale gener for bilisterne.

En aktindsigt, som Sjællandske har fået, viser, at ministerens beslutning har udgangspunkt i tilfældigheder som langsomt kørende bilister, et løbsjubilæum og et trafikuheld uden tilknytning til Lillebælt Halvmarathon den 6. maj, hvor der opstod timelange køer omkring Den Ny Lillebæltsbro.

Det skriver Sjællandske.

Men problemerne ved Lillebælt ser nu også ud til at koste løb over Storebæltsbroen livet.

Det seneste motionsløb over Storebæltsbroen var cykelløbet Aarhus-København i september 2015. Det foregik helt gnidningsfrit for bilisterne.

»Her kørte trafikken absolut upåklageligt, og det var slående at se, hvordan strømmen af biler aftog markant ca. 20 minutter, før cykelløbet gik i gang. Jeg stod selv i O-rummet og så, hvordan betalingsanlægget pludselig var lagt næsten øde. Vi tilskriver det bl.a., at vi lagde et kæmpe tryk på informationen op til løbet, bl.a. ved at have plakater i betalingsanlægget, dele flyers ud, sende direct mail til kunderne, sms’e og informere på sociale medier m.m.,« siger Lotte Bentzen, content manager hos Sund & Bælt, til Sjællandske.

Hun tilføjer, at under cykelløbet patruljerede politiet hele tiden i loop rundt på broen. På den måde gjorde bilisterne sig ekstra umage med at holde farten og køre efter forholdene. Den samme model bruges ifølge Lotte Bentzen ved Broløbet nu til september.

Der har været broløb i 1998, 2005, 2008, 2011 og 2014. Kun i 2014 var der gener, fordi der skete et trafikuheld på broen kort tid før, løbet blev skudt i gang.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.