Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aftale om øget indsats mod skattely er tæt på

Socialdemokratiet og DF presser på for flere penge til indsats mod skattely. Aftale kan lande onsdag.

Jesper Petersen (S) og Thomas Jensen (S) i samråd onsdag på Christiansborg om styrkelse af Skats indsatsområde.
Jesper Petersen (S) og Thomas Jensen (S) i samråd onsdag på Christiansborg om styrkelse af Skats indsatsområde.

En aftale om at styrke indsatsen mod skattely er tæt på. Aftalen kan ifølge Ritzaus oplysninger måske lande på et møde onsdag klokken 13.

Regeringen og oppositionen ventes at blive enige om at afsætte flere penge fra 2018 til at øge indsatsen mod skattely.

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, møder dog op med at krav om at få øget bevillingen til 30 millioner kroner i 2018. Det kan få forhandlingerne til at trække ud. Han siger før mødet:

»Det er vigtigt, at skattevæsnet har musklerne til at forfølge sagerne om skattely.«

»Det er sager, man i stigende grad kan efterforske, fordi vi får adgang til flere og flere informationer eksempelvis ved at betale en informant i forbindelse med Panama-papirerne,« siger Jesper Petersen.

Også Dansk Folkeparti er gået til forhandlingerne med et krav om at fordoble den årlige bevilling til indsatsen mod skattely fra 10 millioner til 20 millioner kroner.

»Der ser ud til at være rigeligt brug for de 10 millioner kroner, vi afsatte til projekt skattely i vores regeringstid. Forbruget i år ser ud til at være 25 millioner kroner,« siger Jesper Petersen og tilføjer:

»Vi foreslår, at det skal hedde 30 millioner kroner årligt. Og hvis der er behov for at afsætte mere mandskab til at ansætte flere folk til at efterforske sagerne om skattely, så skal der afsættes en ekstrabevilling, så det ikke går ud over Skat,« siger Jesper Petersen.

Pengene kan blandt andet gå til at købe eksempelvis kontooplysninger, som skattemyndighederne kan bruge til at efterforske sager om danskere, der gemmer penge i skattely.

Det har været omstridt, fordi nogle dermed kan tjene penge på ulovlige læk af oplysninger.

Aftalepartierne ventes dog at fastslå, at Danmark fremover skal være villig til at bruge penge på at købe oplysninger om skattely.

I et udkast til aftalen, som Ritzau har set, anerkender partierne, at "whistleblowers kan spille en rolle i indsatsen mod international skatteunddragelse".

»Hvis Danmark bliver tilbudt kontooplysninger eller lignende fra andre end udenlandske skattemyndigheder, skal skatteministeren tage stilling fra sag til sag til, hvorvidt Danmark i den konkrete sag vil tage imod tilbuddet, hedder det i udkastet.«

Og det gælder også, hvis der skal betales for oplysningerne.

Hvis aftalen ikke lander onsdag ventes det at ske i de kommende dage, oplyser flere kilder til Ritzau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.