Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne på plads

Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er blevet enige om en ny struktur for statsforvaltningerne, der skal sikre borgerne hurtigere afgørelser og ensartet sagsbehandling overalt i landet.

Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance har fredag indgået en aftale om en ny struktur for statsforvaltningerne. Formålet er ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) at sikre en løsning for statsforvaltningerne, hvor borgerne hurtigere får afgjort sager, og hvor kvaliteten i sagsbehandlingen øges.

- Jeg er glad for, at vi har fundet en samlet og holdbar løsning for statsforvaltningerne. Vi sikrer bedre retssikkerhed for borgerne, fordi der nu bliver en mere ensartet sagsbehandling overalt i landet, samtidigt med at reglerne bliver nemmere for borgerne at gennemskue. På samme tid løser vi den økonomisk uholdbare situation for statsforvaltningerne, som de har måttet leve med, siden de blev dannet i forbindelse med kommunalreformen under den tidligere regering i 2007, siger Margrethe Vestager.

Den nye struktur betyder blandt andet, at det bliver slut med fem selvstændige statsforvaltninger. I stedet får statsforvaltningen én samlet ledelse og én samlet administration, der placeres i Aabenraa.

Omstruktureringen betyder farvel til omkring 100 medarbejdere og lukning af afdelingskontoret i Ribe. Imens oprettes der et fælles callcenter på Bornholm og en fælles journalenhed i Ringkøbing. Sager vedrørende børneloven, forældremyndighed og navnesager samles i Ringkøbing, mens byggesager placeres i Nykøbing Falster og det kommunale tilsyn i Ringsted.

Den nye klagestruktur samles under Ankestyrelsen, hvorfor der oprettes et nyt ankecenter i Aalborg.

Med den nye struktur indføres der også en række regelforenklinger. Blandt andet bliver det muligt at blive skilt uden først at blive separeret, hvis der er enighed om det.

Socialdemokraternes kommunalordfører, Simon Kollerup, er tilfreds med aftalen.

- Vi skaber tryghed for medarbejderne på statsforvaltningerne, fordi vi skaber en robust og samlet økonomisk løsning for statsforvaltningerne. Det har vi i den grad manglet under VK-regeringen. Nu har vi fundet en samlet og holdbar løsning, siger Simon Kollerup.

De nødvendige lovændringer forventes at blive fremsat, så de kan træde i kraft 1. juli 2013, og den samlede løsning for statsforvaltningerne forventes at være fuldt implementeret i 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.