Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afgørelse om næse til Troels Lund Poulsen udskydes

Beslutningen om en næse til tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen bliver udskudt med en uge. Det skyldes, at de borgerlige partier har rejst spørgsmål i sagen.

ARKIVFOTO. SF, EL, S og R forbereder en næse til Venstres tidligere skatteminister i Thorning-parrets skattesag.
ARKIVFOTO. SF, EL, S og R forbereder en næse til Venstres tidligere skatteminister i Thorning-parrets skattesag.

Beslutningen om en næse til tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) bliver nu udskudt med en uge. Det oplyser formand for Underudvalget under Udvalget for Forretningsordenens sammensætning Leif Lahn Jensen (S).

»Vi mødes igen om en uge samme sted. Så har de andre partier, der ikke er kommet med en udtalelse, mulighed for at komme med en udtalelse, hvis de vil det,« oplyser Leif Lahn Jensen.

Han pointerer, at han finder udskydelsen ganske rimelig, og at beretningen efter næste uges møde bliver sendt videre til Udvalget for Forretningsordenen med alle partiernes indlæg.

Udskydelsen skyldes, at de borgerlige partiers medlemmer af udvalget ikke har kunnet tilslutte sig udlægningen af sagen. Blandt andre har Venstres medlem af udvalget, Hans Christian Schmidt (V), stillet en række spørgsmål om sagen. Han mener, at næsen er et udtryk for, at vi er på vej mod et folketingsvalg.

»Det er jo politik det her. Det gælder om at få noget kørt op nu, inden man skal ud i et valg. Og ved du hvad? Det er noget af det mest skammelige, jeg har oplevet herinde i Folketinget,« siger han.

Det er et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, de Radikale, SF og Enhedslisten, der er gået sammen om at placere det politiske ansvar for den såkaldte skattesag, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mands skatteoplysninger blev lækket til BT.

Troels Lund Poulsen blev ellers frikendt af Skattesagskommissionen for mistanken om at have lækket fortrolige oplysninger i sagen op til folketingsvalget i 2011. Kommissionen fandt heller ikke beviser for politisk magtfordrejning.

Det er formelt Folketingets Udvalg for Forretningsorden, der skal komme med en beretning om Skattesagskommissionens rapport, og de røde partiers udkast til beretningen indeholder en næse til Troels Lund Poulsen.

Hans Christian Schmidt mener, at udvalget burde have lænet sig op ad kommissionens konklusioner i stedet for at give hans partifælle en næse.

»Det er helt klokkeklart, at kommissionen siger, at der ikke kan placeres et juridisk ansvar. Det kan nogen ærgre sig over, men derfor behøver man ikke at opføre sig på denne måde,« siger han og fortsætter:

»Når nu - desværre for dem - at de ikke har fået ret i noget af det, de troede, så er den ordentlige måde at gøre det på at sige, at vi tager Skattesagskommissionens beretning til efterretning.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.