Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afgået DF-borgmester takker nej til eftervederlag

Københavns netop afgåede kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, frasiger sig sit eftervederlag.

Arkivfoto. Københavns netop afgåede kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, frasiger sig sit eftervederlag.
Arkivfoto. Københavns netop afgåede kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, frasiger sig sit eftervederlag.

Det er ikke i orden, at tidligere borgmestre får et eftervederlag fra kommunen, hvis de får et nyt job.

Sådan lyder meldingen nu fra Carl Christian Ebbesen (DF), der indtil årsskiftet var kultur- og fritidsborgmester i København.

Mandag begynder han i et nyt job i DF's landsorganisation på Christiansborg. Og dermed står han til at få dobbeltløn med et eftervederlag på en halv million kroner fra Københavns Kommune, skrev DR torsdag morgen.

Men det eftervederlag vil Carl Christian Ebbesen frasige sig, fortæller han til Ritzau torsdag eftermiddag.

»Loven er sådan, at alle borgmestre, der stopper, modtager et eftervederlag. Det synes Dansk Folkeparti og jeg ikke er rimeligt, hvis man finder sig et andet arbejde.«

»Derfor har jeg taget kontakt til Københavns Rådhus med henblik på at få lavet en modregning i mit eftervederlag på baggrund af den løn, jeg får i mit nye arbejde,« siger Carl Christian Ebbesen.

Han ønskede ellers i første omgang ikke at kommentere dobbeltlønnen over for DR.

Hvornår har du truffet den beslutning, for du ønskede ikke at kommentere sagen over for DR?

»Jeg har ikke fået udbetalt dobbeltløn endnu. Jeg er ikke startet på mit nye arbejde. Så jeg har først forholdt mig til det i forbindelse med, at DR har kontaktet mig.«

»Derfor er min melding nu helt klar: Jeg synes ikke, det er rimeligt, at borgmestre kan få dobbeltløn, når de stopper,« siger Carl Christian Ebbesen.

Han tilføjer, at Dansk Folkeparti bakker op om Enhedslistens forslag om, at man ikke skal kunne modtage eftervederlag som afgående borgmester, hvis man samtidig har fået et nyt job.

»Det forslag vil jeg leve op til fra dag et,« siger Carl Christian Ebbesen.

Han bestrider også posten som DF's organisatoriske næstformand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.