Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afbrudt samråd med Eva Kjer havner hos Folketingets ledelse

De røde partier i Folketinget forlod pludseligt et samråd med fødevareminister Eva Kjer.

Miljø- og Fødevarerminister Eva Kjer Hansen inden samråd i Miljø- og fødevarerudvalget.
Miljø- og Fødevarerminister Eva Kjer Hansen inden samråd i Miljø- og fødevarerudvalget.

Venstres Torsten Schack Pedersen kalder socialdemokraten Simon Kollerups afbrydelse af onsdagens samråd med Miljø- og Fødevareministeren for et mediestunt.

Venstre-manden vil rejse sagen i Folketingets præsidium. Det oplyser han til TV MIDTVEST.

»Hvis man mener, at man har en sag, der berettiger til samråd, så skal man ikke lave så barnlig en optræden. Det bidrager kun til politikerlede,« skriver Torsten Schack Pedersen i en mail til TV MIDTVEST.

Onsdag var der samråd i Miljø- og Fødevareudvalget. I samrådet skulle Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) forklare Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på regeringens politik.

Samrådet blev dog kort efter afbrudt af Socialdemokraternes Simon Kollerup. På grund af de Konservatives mistillid til Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen, så Kollerup ingen grund til at fortsætte.

»Jeg mener, det er spild af folkestyret og borgernes tid, hvis vi skulle mundhugges i flere timer uden reelt at vide, om det var den minister, der skulle sidde med det,« siger Simon Kollerup torsdag til TV MIDTVEST.

Venstres Torsten Schack Pedersen mener, at samrådet burde være blevet aflyst, inden det gik i gang.

»Der var tale om et latterligt mediestunt, som ikke klæder vores folkestyre,« udtaler Torsten Schack Pedersen.

Torsten Schack Pedersen får fuld opbakning fra partifællen Kristian Pihl Lorentzen.

»Jeg har siddet i Folketinget i 11 år, og jeg har aldrig set mage til opførsel. Det var en pinlig og respektløs optræden,« siger Kristian Pihl Lorentzen, der er medlem af Folketingets Præsidium, til TV MIDTVEST.

Han mener, det er helt rigtigt at lade sagen blive vendt i Folketingets præsidium.

»Det kan give anledning til at tage en snak med gruppeformændene, om hvordan man opfører sig i forbindelse med samråd,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Sagens hovedperson, Simon Kollerup, giver ikke meget for Venstres reaktion.

»Jeg tager det med ophøjet sindsro. Jeg mener, problemerne tårner sig op i blå blok, så hvis det er et forsøg på at fjerne fokus fra det, så er det fint,« lyder det fra Simon Kollerup.

Kristian Pihl Lorentzen skrev onsdag aften til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.