Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ældre Sagen: Finanslov hjælper seniorer

Ældre Sagen er tilfreds med, at finanslovsaftalen sikrer en hjælpende hånd til seniorer, der er i fare for at ryge ud af arbejdsmarkedet.

Ældre Sagen glæder sig over søndagens finanslovsaftale mellem regeringen og Enhedslisten, fordi den giver en hjælpende hånd til seniorer, som er i fare for at ryge ud af arbejdsmarkedet.

Finanslovsaftalen sikrer de to årgange ledige seniorer, der står til at ryge ud af dagpengesystemet og samtidig har mere end fem år til de er efterlønsberettiget, et anstændigt forsørgelsesgrundlag.

- En gruppe seniorer er nu sikret, så de kan blive på arbejdsmarkedet i seniorjob og fleksjob. Men spørgsmålet er, om der reelt vil være job til dem alle, og om kommunerne kan løfte opgaven, siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen.

Seniorjob er almindelige job til overenskomstmæssig løn i kommunerne. Retten til seniorjob gælder ledige, som ikke kan få dagpenge længere, men har højst fem år til efterløn.

Da efterlønsalderen blev hævet i forbindelse med tilbagetrækningsreformen, havde to årgange pludseligt mere end fem år til efterløn og dermed ikke længere ret til seniorjob.

Med finanslovsaftalen er de to årgange blevet sikret. Det betyder, at folk, der fylder 55 år i 2012 og 2013, er sikret seniorjob lige som alle andre.

Udvidelsen af seniorjobordningen koster i alt 120 millioner kroner over to år.

- Derudover er der stadig cirka 13.000 langtidsledige over 50 år, der ikke er med i efterlønsordningen, og det er også vigtigt at sikre, at denne gruppe ikke glemmes. Men alt i alt er det et skridt i den rigtige retning, siger Bjarne Hastrup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks