Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokat skal granske politiets arbejde i sag om bedrag

En advokatundersøgelse skal udrede, om myndighederne har håndteret anmeldelser korrekt i sag om VKR-gruppen

København: Justitsminister Søren Pind (V) igangsætter nu en advokatundersøgelse, der skal finde frem til, om myndighederne har håndteret en række politianmeldelser korrekt.

Anmeldelserne indløb da it-virksomheden Divine Business Solutions anmeldte VKR-gruppen for databedrageri. Gruppen står blandt andet bag Velux-vinduer.

- Et bredt flertal i Folketinget har ønsket, at myndighedernes behandling af politianmeldelser indgivet af Divine Business Solution og Lisborg Holding bliver undersøgt nærmere, siger Søren Pind i en pressemeddelelse.

Justitsministeren har derfor bedt advokat Erik Jensen om at undersøge, hvad der er op og ned i sagen.

Sagen startede tilbage i 2007, da Tom Lisborg, ejer af Divine Business Solutions, politianmeldte VKR-gruppen for bedrageri og datatyveri. VKR-Gruppen blev efterfølgende frikendt af Bagmandspolitiet, der efterforskede sagen.

Efter afgørelsen i 2009 klagede Tom Lisborg til Rigsadvokaten. Han var nemlig af den overbevisning, at Bagmandspolitiets efterforskning indeholdt mange faktuelle fejl.

Efter undersøgelsen hos Rigsadvokaten besluttede et enstemmigt Folketinget i 2014, at myndighedernes håndtering af Tom Lisborgs anmeldelse skulle gås efter i sømmene.

Frank Aaen, daværende folketingsmedlem for Enhedslisten, var blandt dem, der pressede på for at vedtage en undersøgelse af sagsbehandlingen hos de forskellige instanser.

- Myndighederne har været inde over denne her sag i syv år, uden at der er sket nogen form for afklaring. I hele den periode er en stribe sager om forsvundet bevismateriale, eller sigtelser der aldrig blev rejst, dukket op, sagde han tilbage i 2014.

Den daværende SR-regering besluttede, at der ikke skulle nedsættes en kommission, men derimod foretages en advokatundersøgelse.

Advokat Erik Jensen skal undersøge hændelsesforløbet hos Bagmandspolitiet, Rigsadvokaten og Justitsministeriet.

Samtidig skal han undersøge begivenhederne i de to virksomheder, deres forhold til hinanden og deres forhold til skattevæsenet.

Ifølge Justitsministeriet er håbet, at undersøgelsen er afsluttet senest 1. juni 2016.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.