Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus udskyder sag om forbud mod kønsopdelt svømning

Aarhus Byråd sender efter anmodning fra Enhedslisten sagen om kønsopdelt svømning til ny udvalgsbehandling.

Aarhus. Aarhus Byråd sender sagen om kønsopdelt svømning tilbage til udvalgsbehandling.

Det sker efter ønske fra partiet Enhedslisten, der ønsker en fornyet behandling af Venstres forslag om at forbyde kønsopdelt svømning i kommunale svømmehaller.

Venstre kom med en præcisering af forslaget før jul, og det er på den baggrund, at Enhedslisten ser et behov for en yderligere belysning af sagen.

Det ændrer dog ikke på, at der fortsat er et solidt politisk flertal for at forbyde kønsopdelt svømning, sådan som det finder sted eksempelvis i Gellerupbadet.

- Der er ingen grund til at bekymre sig om, at flertallet flytter sig, lyder det fra Venstres politiske ordfører, Gert Bjerregaard (V).

Han er stadig af den overbevisning, at kønsopdelt svømning ikke hører hjemme i den offentlige åbningstid.

- Trækker det i den rigtige retning for integrationen - nej. Det er dét, et klart flertal i byrådet har konkluderet.

- Er det de rigtige værdier, der baserer sådan et tilbud - nej. Det er også den konklusion, der er i byrådet i aften, siger Gert Bjerregaard.

De to eneste partier, der ikke kan støtte forslaget, er Enhedslisten og Det Radikale Venstre.

Dermed bakker 25 ud af 31 medlemmer op om at indføre et forbud.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.