Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus-borgmester: Ghettoplan tager godt fat men mangler penge

Regeringen har fat i det rigtige med sin ghettoplan, men der skal flere penge på bordet, mener S-borgmester.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard fejrede sidste år byens titel af Europæisk Kulturhovedstad. Nu glæder han sig over regeringens ghettoplan, som bruger erfaringer fra renovering af Gellerup-planen i Aarhus. Scanpix/Henning Bagger
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard fejrede sidste år byens titel af Europæisk Kulturhovedstad. Nu glæder han sig over regeringens ghettoplan, som bruger erfaringer fra renovering af Gellerup-planen i Aarhus. Scanpix/Henning Bagger

Aarhus. Regeringen har skelet til den omfattende renovering af Gellerup-planen i Aarhus i sin plan for at bekæmpe parallelsamfund. Planen tager fat det rigtige sted.

Det mener den socialdemokratiske borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.

- Generelt har man fat i en fuldstændig afgørende samfundsmæssig udfordring. Der er noget, vi arbejder målrettet med. Man har hentet inspiration i det arbejde, vi i Aarhus har lavet i Gellerup, med omdannelse af et udsat boligområde, siger Jacob Bundsgaard.

Han havde gerne set regeringen placere flere penge på bordet end den ene milliard kroner, som flyttes fra bloktilskuddet til kommuner, som får flere unge til at tale dansk og flere voksne i job.

- Det er lidt at fodre hunden med sin egen hale, mener Jacob Bundsgaard.

Han frygter ikke, at beboerne i ghettoer reagerer negativt, når kriminalitet dér straffes hårdere end andre steder. Eller folk på kontanthjælp ryger ned på lavere integrationsydelse, når de flytter ind.

- Er man i beskæftigelse eller uddannelse, så har man allerede forret til en bolig i de udsatte områder i Aarhus og andre steder i landet, siger Jacob Bundsgaard.

Regeringen vil 2019-2026 bruge 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden for alment byggeri til at renovere og nedrive ghettoer. Det sker allerede i Gellerup-planen, hvor private bygherrer skal ind, påpeger borgmesteren.

- Det er helt afgørende, at man får forskellige ejer- og boligformer ind i udsatte boligområder. En af udfordringerne er, at man kun har én type boliger. Så det er den rigtige vej at gå, siger Jacob Bundsgaard.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.