Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Året begynder surt for S i måling

Den lille fremgang for Socialdemokraterne i december er afløst af tilbagegang i årets første meningsmåling fra Gallup. Vi kæmper videre, lyder det fra partiet.

Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne har ikke fået vind i sejlene i det nye år.
Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne har ikke fået vind i sejlene i det nye år.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) formåede ikke at rykke ved Socialdemokraternes dårlige meningsmålinger med sin nytårstale.

I årets første politiske indeks, som Gallup har udarbejdet for Berlingske, går partiet nemlig tilbage fra 23,1 til 20,5 procent, og dermed er den lille fremgang fra december standset.

- 20 procent for os socialdemokrater er for lavt et niveau, så vi må fortsætte kursen med at arbejde benhårdt hver eneste dag for at få skabt arbejdspladser og få trukket Danmark fri af krisen, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

I december gik regeringspartiet frem fra 19,8 procent i november til 23,1 procent - den største fremgang i flere måneder, hvor partiet har haft historisk lav vælgertilslutning.

- Vi kan se på målingerne, at det går op og ned i øjeblikket for os på et for lavt niveau, men det er muligt for os at få fremgang, og det skal vi kæmpe for, understreger Heunicke.

Også Venstre går tilbage i indekset. Men selvom partiet for første gang er under 30 procents tilslutning, nemlig 29,9 procent fra decembers 32,1 procent, er det blå flertal med Dansk Folkeparti, de Konservative og Liberal Alliance stadig i hus.

Hvis der var valg i dag, ville regeringen med sit støtteparti få 82 mandater, mens oppositionen ville stå til 93 mandater, viser indekset. Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V), lader sig ikke slå ud af få procents tilbagegang.

- Jeg er rigtig glad for den store opbakning, der er til Venstre. Vi ligger massivt over valgresultatet fra sidst, og hvis det her står til troende, er der mulighed for at få en ny regering i Danmark, siger hun.

I målingen får Dansk Folkeparti opbakning fra 14,5 procent af vælgerne - det er 1,2 procentpoint flere end i december. Også Enhedslisten går frem med 1,7 procentpoint og får nu opbakning fra 10,2 procent af vælgerne.

SF ligger næsten stille siden december med 6,2 procent af stemmerne, mens de Radikale går frem med 1,2 procentpoint til 9,9 procent. Liberal Alliance ligger stabilt med omkring 4,5 procent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.