Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aaen om Pia K: Hun har ikke været nogen gevinst

Mens de fleste politiske kollegaer roser Pia Kjærsgaard for det, hun har opnået som DF-formand, så har Enhedslistens Frank Aaen ikke meget til overs for den 65-årige politiker.

Enhedslistens Frank Aaen.
Enhedslistens Frank Aaen.

Venstre, Liberal Alliance, de Radikale og selv Socialdemokraterne og SF sender Pia Kjærsgaard på formandspension med en venlig hilsen og en anerkendelse af Dansk Folkeparti-stifterens politiske talent.

Men Enhedslisten ser ingen grund til at uddele roser, efter Pia Kjærsgaard har offentliggjort, at hun ikke længere vil være partiformand.

- Hun har ikke været nogen gevinst, kan man vist roligt sige. Hun har været med til at tegne et billede af Danmark som et meget intolerant land. Danmark har tidligere haft et ry for at være meget tolerant og solidarisk, men det billede har hun bestemt været med til at ændre, siger Enhedslistens Frank Aaen til Berlingske Nyhedsbureau.

Frank Aaen erkender dog, at Pia Kjærsgaard har været med til at sætte et præg på dansk politik. Men det har ifølge ham ikke været positivt.

- Man kan sagtens sige, at hun er en succes i dansk politik, men det har været på bekostning af de svageste, for eksempel flygtninge, siger han og uddyber:

- Hun har støttet finanslove, der har øget uligheden i Danmark, og lavet skattereformer til gavn for bankdirektører og andre af de rigeste.

Den rutinerede Enhedslisten-profil vil blandt andet huske Pia Kjærsgaard for hendes indvandrerpolitik, som ifølge ham har startet en meget fremmedfjendsk linje i dansk politik. Og selv om Frank Aaen håber, så gør han sig ingen forhåbninger om, at den linje bliver ændret.

- Jeg håber bestemt, at Dansk Folkeparti kommer til at stå svagere, men man kan desværre se, at hendes synspunkter har bredt sig til andre partier. Og jeg er sikker på, at det ikke ændrer noget på Dansk Folkepartis linje, at hun stopper, da de, der skal tage over, har de samme synspunkter, som Pia Kjærsgaard står for, siger Frank Aaen.

Pia Kjærsgaard fortsætter i Dansk Folkeparti som værdiordfører og vil efter planen stille op til næste folketingsvalg.

WEB-TV: Derfor går Pia Kjærsgaard af som formand

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.