Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

76 asylansøgere kom til Danmark i sidste uge

Med 76 nye asylansøgere i uge 13 er der registreret i alt 2874 asylansøgere på de 13 uger med grænsekontrol.

København: Den seneste uge er der registreret 76 asylansøgere, viser en opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Det bringer det samlede antal asylansøgere op på 2874 i de 13 uger med midlertidig grænsekontrol.

Opgørelsen fra ministeriet baserer sig på registreringer af asylansøgere i politiets system Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med en vis usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer - især for de seneste dage.

Tallene er blevet registreret, siden regeringen indførte den midlertidige grænsekontrol 4. januar. Stikprøverne ved den dansk-tyske grænse er siden blevet forlænget fem gange - og varer indtil videre frem til 3. maj.

I den tid har antallet af asylansøgere været støt faldende. I den første uge med grænsekontrol blev der således registreret 640 asylansøgere, mens der de seneste to uger er registreret henholdsvis 44 og 76 asylansøgere.

Under Folketingets spørgetime understregede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) onsdag, at asyltallene kan svinge ganske meget fra dag til dag og uge til uge - og at flere ting spiller ind:

- Dårligt vejr kan udskyde flygtninges ønske om at tage en båd over Middelhavet. Faldet kan også skyldes, at der er blevet strammet op i Danmark og i vores nabolande.

- Det kan også skyldes grænsekontrol ved EU's ydre grænse i Balkanområdet eller vores egen grænsekontrol, sagde Inger Støjberg.

Asylansøgerne kommer primært fra mellemøstlige lande. Den seneste uge blev der registreret 13 personer fra Syrien, 11 fra Afghanistan og fem fra Irak. De resterende 47 har andre nationaliteter eller er opgjort som statsløse.

Regeringen forventer, at 25.000 flygtninge og migranter kommer til Danmark i år, mens væsentligt færre - nemlig 15.000 - ventes at søge asyl i 2017. Men prognosen er behæftet med stor usikkerhed, har Inger Støjberg flere gange understreget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.