Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

6000 udlændinge bidrager med en milliard kroner til staten

Danmark tjener en milliard kroner på de knap 6000 specialiserede udlændinge i landet, viser en ny analyse.

København. Kampen om at åbne døren til arbejdsmarkedet for flere udlændinge spidser til og kan udløse et nyt slagsmål mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Det skriver Finans.

Når regeringens disruptionråd mødes i næste uge, vil regeringen fremlægge en ny analyse fra Finansministeriet.

Den viser ifølge ministeriet, at de knap 6000 udlændinge, der opholder sig i Danmark på den såkaldte beløbsordning, samlet set bidrager med knap en milliard kroner netto til statskassen om året.

- Tallene viser klart, at Danmark tjener på den, siger finansminister Kristan Jensen (V) til Finans.

Beløbsordningen er arbejdsgivernes mest benyttede model for at hente specialiserede udlændinge.

Et flertal bestående af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har ad to omgange tvunget regeringen til at stramme ordningen og blandt andet hæve beløbsgrænsen.

Ordningen giver adgang til det danske arbejdsmarked for borgere uden for EU, som tjener mere end 418.000 kroner om året.

Dansk Folkeparti afviser at lempe beløbsordningen. Tværtimod skal grænsen hæves til 500.000 kroner om året.

Udlændingeordfører Martin Henriksen mener, at Finansministeriets analyse minder om "bestillingsarbejde".

- Regeringen bruger regnedrengene i Finansministeriet til at fremstille sin politik på en måde, så den fremstår som en god forretning for Danmark, siger Martin Henriksen til Finans.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ønsker beløbsgrænsen sænket.

- Den største udfordring for danske virksomheder og for dansk økonomi er rekruttering af kvalificeret arbejdskraft, og derfor ønsker vi, at beløbsordningen bliver lempet, siger Jacob Holbraad, der er administrerende direktør i DA, til Finans.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.