Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

585.000 vælgere ved ikke, hvilket parti de vil stemme på

14 procent af vælgerne ved ikke, hvad de ville stemme, hvis der var folketingsvalg i dag. Størstedelen af tvivlerne er kvinder, viser målinger foretaget af Gallup.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017

Ved du, hvad du ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen?

Hvis svaret er nej, er du ikke alene.

585.000 danskere eller godt 14 procent af vælgerne ved nemlig ikke, hvor de vil sætte deres kryds til næste folketingsvalg.

Det viser Berlingskes opdaterede grafik om tvivlere, som du kan gå på opdagelse i her.

Tallene i grafikken bygger på målinger foretaget af Gallup for Berlingske med svar fra i alt 4.700 respondenter indsamlet mellem oktober og december.

Antallet af tvivlere er faldet de seneste måneder, fordi en del af vælgerne har besluttet sig i forbindelse med kommunalvalget i november.

Tilbage i oktober måned var cirka 20 procent af vælgerne i tvivl, mens det samme altså kun gælder 14 procent i dag.

Som enhver folketingspolitiker ved, er tvivlerne en magtfaktor i dansk politik, alene fordi de er så mange. De 585.000 tvivlere svarer til 25 ud af de 175 mandater i Folketinget.

Dermed kan de afgøre, om rød eller blå blok vinder magten ved næste valg.

   

61,4 procent af tvivlerne er kvinder, mens 38,6 procent er mænd. Knap halvdelen af tvivlerne er mellem 40 og 65 år.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.