Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

58 kommuner har ikke retvisende tal til børneopgørelse

58 kommuner mangler stadig at få valideret deres tal til normeringsopgørelse, der har været ventet i fire år.

58 kommuner mangler stadig at få valideret deres tal til normeringsopgørelse, der har været ventet i fire år. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016)
58 kommuner mangler stadig at få valideret deres tal til normeringsopgørelse, der har været ventet i fire år. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016)

Blot 40 ud af landets 98 kommuner har retvisende tal, som kan bruges i en ny og længe ventet normeringsopgørelse, som udgives af Danmarks Statistik.

Opgørelsen skal gøre det muligt at sammenligne normeringer og andelen af uddannede pædagoger mellem kommuner. Den har været ventet i fire år.

»Politikerne har gentagne gange henvist til, hvor vigtig den nye normeringsopgørelse er, men nu står vi igen med mangelfulde tal, som gør, at vi ikke får det overblik, vi har behov for.«

»Nu er det på tide, at ministeren slår i bordet,« siger BUPL-formand Elisa Bergmann.

Det var den daværende S-R-SF regering, der i 2013 skrev ind i finansloven, at der skulle laves en opgørelse, som kunne bruges i en politisk diskussion om minimumnormeringer i daginstitutioner.

Da tallene i første omgang blev lanceret i 2016, var der fejl i statistikken.

Det er ambitionen, at alle kommuner skal være med. Børne- og socialminister Mai Mercado (K) siger, at hun er tilfreds med, at der nu er fakta på plads. Hun har dog også et ønske om at få flere kommuner med.

- Nu skal vi have resten af kommunerne med. Jeg vil gerne opfordre alle de kommuner, der ikke er med i offentliggørelsen, til at tage opgaven alvorligt og få deres tal med i statistikken snarest muligt, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.