Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

500 gymnasielærere sender kaffe til Corydon

Der er kilovis af kaffe på vej til finansministeren fra landets gymnasielærere. De er provokerede over, at han vil »normalisere« deres arbejdsdag.

Først væltede det ind med citronmåner til Dansk Folkeparti. Nu er det Finansministeriets tur til at få fordøjelig pakkepost.

- Klichéen er jo, at vi gymnasielærere er dovne og bare sidder og drikke en masse kaffe. Det kan godt være, at vi drikker meget kaffe, men det er jo fordi, vi bruger så meget tid på vores arbejde, for eksempel når vi sidder og retter opgaver om aftenen, siger gymnasielærer på Risskov Gymnasium Tine Vedel Eriksen, der er initiativtager til Facebook-arrangementet »Normaliseringsuge«.

Her lægger hun op til, at lærerne i denne uge skal sende kaffe til finansminister Bjarne Corydon (S), der har bebudet, at erhvervs- og gymnasielærernes arbejdstid skal »normaliseres« i den nye overenskomst for statsansatte.

- Det må jo betyde, at vi ikke har haft en normal arbejdstid før, eller at vi på en måde har arbejdet for lidt eller for dårligt. Det kan jeg overhovedet ikke genkende, og det bliver jeg dybt provokeret af, siger Tine Vedel Eriksen, der selv underviser i dansk og engelsk, er studievejleder og skriver en undervisningsbog ved siden af sit arbejde.

Ved forhandlingerne om den nye overenskomst vil finansministeren blandt andet sætte tallet af undervisningstimer op, ni timer er ikke nok, mener han. Desuden skal ældre lærere arbejde noget mere - det skal være slut med, at gymnasielærere over 60 år får fire ugers ekstra, betalt frihed.

- Men hvordan kan man forhandle, når den ene part kalder den anden part unormal?, spørger Tine Vedel Eriksen, der ellers er åben over for at forbedre undervisning og arbejdstid.

Knap 500 lærere er i skrivende stund tilmeldt kaffeaktionen i Facebook-gruppen »Normaliseringsuge«, og Tine Vedel Eriksen har netop sendt sin første pakke kaffe af sted, der lander på ministerens bord tirsdag morgen.

- Corydons tilgang er, at vi klynker og er forkælede, og den køber vi ikke. Tværtimod glæder vi os da til at blive normaliseret, så vi kan komme ned på 37 timer. Vi regner i den forbindelse med at få kaffe tilovers, når vi nu skal til at slappe noget mere af. Og det er den kaffe, vi sender til Corydon nu, siger hun.

Finansministeren glæder sig over pakkeposten.

- Det er da venligt af de mange engagerede og dygtige gymnasielærere at forsyne mig med kaffe, så jeg har lageret fuld til de hårde overenskomstforhandlinger, der venter. Jeg ser frem til nogle konstruktive forhandlinger, men jeg har ikke yderligere kommentarer til gymnasielærernes udmelding her midt under de igangværende overenskomstforhandlinger, skriver han i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.

Overenskomsten for de statsansatte skal forhandles på plads - sammen med overenskomsten for de offentligt ansatte i kommuner og regioner - i foråret 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.