Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

4,5 millioner kan stemme til kommunalvalget

4.558.460 personer kan sætte kryds til valget til kommuner og regioner 21. november.

København. Når valgstederne om to uger åbner for valget til kommuner og regioner, vil 4.558.460 personer havet modtaget et valgkort.

Det viser en opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Heraf er 362.779 udenlandske statsborgere, der bor i Danmark, og derfor har ret til at stemme ved kommunal- og regionsvalg.

Dermed er der en hel del flere udlændinge, der denne gang kan sætte kryds ved valget sammenlignet med kommunalvalget i 2013. Dengang var der 296.306 udenlandske statsborgere, der var stemmeberettigede.

Det var dog kun omkring hver tredje af dem, der benyttede deres stemmeret - mod cirka tre fjerdedele af de danske statsborgere.

Mere end halvdelen af de udenlandske stemmeberettigede i år - helt præcist 210.355 personer - kommer fra andre lande i EU og Norden.

En uge før valget udsender Økonomi- og Indenrigsministeriet en ny opgørelse over antallet af stemmeberettigede.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.