Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3F overvejer partistøtten til S

Det vil være et alvorligt tilbageslag for Socialdemokraterne, hvis landets største fagforbund trækker sin støtte til partiet, vurderer professor.

Formand Poul Erik Skov Christensen og 3F sender måske ikke partistøtte i retning af Socialdemokraterne fremover.
Formand Poul Erik Skov Christensen og 3F sender måske ikke partistøtte i retning af Socialdemokraterne fremover.

Danmarks største fagforbund, 3F, truer med at trække støtten til Socialdemokraternes partikasse ved næste valg. Det skriver metroxpress.dk.

Søndag skrev Berlingske, at flere fagforbund, blandt andre Dansk El-forbund og Malerforbundet, vil genoverveje deres støtte til Socialdemokraterne. Nu melder 3F sig i koret.

3F brugte op til folketingsvalget i 2011 millioner af medlemmernes kontingentkroner på annoncekampagner og sendte desuden penge direkte til Socialdemokraternes partikasse.

Missionen lykkedes. Danmark fik en ny socialdemokratisk ledet regering. Men i dag – en efterlønsreform, en dagpengereform, en omgang kuldsejlede trepartsforhandlinger og stigende ledighed senere - vil 3F-formand Poul Erik Skov Christensen ikke garantere, at 3F frem mod næste valg vil føre kampagne for Helle Thorning Schmidt (S) og hendes partifæller.

- Hvad vi vil gøre frem mod næste folketingsvalg, tager vi stilling til, når vi står over for det. Det tager vi ikke stilling til, før vi kommer dér til, siger han til metroxpress.dk.

Hvis Danmarks største fagforbund trækker støtten, vil det være et alvorligt slag mod navnlig Socialdemokraterne, anfører professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, Aalborg Universitet.

- Det vil jo ikke bare være den økonomiske støtte, Socialdemokraterne vil mangle. Langt mere alvorligt vil den symbolske betydning være. Hvis flere fagforbund, herunder landets største, trækker støtten, vil det sende et klart signal om, at regeringen ikke bliver genvalgt, siger han.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Magnus Heunicke (S), mener, at fagforbundene skyder sig selv og deres medlemmer i foden, hvis de gør alvor af at trække støtten.

- Konsekvensen kan jo så meget vel blive, at de i stedet får Lars Løkkes nulvækst og den lønnedgang, som Venstre ønsker. Det et en beslutning, som fagforbundene selv må træffe, siger han til metroxpress.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.