Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3F-formand: »Jeg fatter ikke, at den danske stat stadig skal støtte privatskoler, der direkte modvirker integrationen«

Integrationen halter, og det er på tide, at Danmark bliver mere hård i filten, siger fagforeningsformand.

9.A på Den Islamiske Arabiske Friskole på Nørrebro i København under en dansktime.
9.A på Den Islamiske Arabiske Friskole på Nørrebro i København under en dansktime.

- Jeg fatter ikke, at den danske stat stadig skal støtte privatskoler, der direkte modvirker integrationen.

Sådan lyder det fra fagforeningen 3F's formand, Per Christensen, som dermed for alvor melder sig i debatten om flygtninge og integration.

Det sker med en opfordring til politikerne på Christiansborg om at støtte op om folkeskolen og droppe den tankeløse støtte til skoler, der ikke gavner integrationen.

Udmeldingen kommer lørdag, hvor 3F tager fat på en flere dage lang kongres i Aalborg. Her skal de omkring 700 deltagere lægge linjerne for det politiske arbejde de kommende tre år.

- Det er klart for enhver, at det kniber med integrationen en række steder. Her må vi efter min opfattelse gerne blive mere hårde i filten, siger Per Christensen.

- Det handler ikke om hudfarve eller religion. Det handler ligesom på arbejdsmarkedet om, at vi kommer længst, hvis vi følger samme spilleregler.

3F-formandens opfordring til politikerne på Christiansborg er klar. Drop støtten til privatskoler og gør folkeskolen til en "smeltedigel, hvor alle børn mødes".

- Lad mangfoldighed og høj faglighed komme alle børn til gavn. Lad os satse mere på folkeskolen. Gør vi det, vil langt flere unge også få en uddannelse, siger Per Christensen og tilføjer:

- Vi skal være klare i mælet omkring fællesskabet. Fællesskabet giver. Men det fordrer også, at vi deltager. Det gælder både nye og gamle danskere.

Efter et år, der har været præget af flygtninge og migranter, opstiller Per Christensen samtidig en grænselinje, når det gælder international solidaritet.

- Der er grænser for, hvor mange flygtninge Danmark kan huse. Men der må aldrig være grænser for vores solidaritet med lønmodtagere i andre lande, siger Per Christensen.

3F's kongres fortsætter frem til tirsdag.

Blandt emnerne er også kampen for de svageste på kanten af arbejdsmarkedet, ligesom kongressen skal diskutere såkaldt social dumping, der er fagbevægelsens udtryk for situationen, hvor udenlandske arbejdstagere underbyder hjemlige løn- og arbejdsvilkår.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.