Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

36 akutjob til 12.585 langtidsledige

Der er kun slået 36 stillinger op i regeringens akutjobpakke til 3Fs medlemmer. Fagforeningen er utålmodig, og Enhedslisten er bekymret.

Antallet af jobopslag, som er henvendt til 3Fs medlemmer, er alarmerende lavt. De 12.585 langtidsledige 3Fere, der er i fare for at miste deres dagpenge, skal deles om 36 jobopslag. Det viser en optælling, som Ekstra Bladet har foretaget.

- Det går alt for langsomt lige nu, siger Per Christensen, der er forbundssekretær i 3F, til avisen.

Regeringens akutjobpakke lægger op til, at der skal slås 12.500 job op i det offentlige og private - øremærket til de mange langtidsledige danskere, der risikerer at miste deres dagpenge i 2013. En tredjedel af jobopslagene skal ifølge regeringens plan rettes mod 3Ferne og gerne inden årsskiftet. Men den plan ser altså ud til at skride, når kun 36 job er slået op indtil nu.

Per Christensen vil nu kontakte 3Fs lokalforeninger for at få dem til at lægge pres på virksomhederne til at skaffe job til de udfaldstruede. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lader sig imidlertid ikke hyle ud af de lave tal.

- Vi skal op på 12.500 job, og det håber jeg, at vi kommer snarligt, siger hun til Ekstra Bladet.

Det første akutjob blev opslået den 4. november, og siden er 588 kommet til. Kun 179 af jobbene er ifølge Ugebrevet A4 opslået af private arbejdsgivere, mens 410 job er opslået af det offentlige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.