Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

33 søgte asyl i Danmark mandag

De daglige ministerielle tal viser fortsat et lavere antal asylansøgninger end ved grænsekontrollens start.

Antallet af asylansøgninger fortsætter med at være væsentlig lavere end i dagene lige efter, at den midlertidige grænsekontrol blev indført.

Det viser den daglige opgørelse fra Udlændinge,- Integrations- og Boligministeriet.

Ifølge de senest opdaterede tal for antallet af asylansøgere i Danmark, søgte 33 personer asyl mandag.

Det er markant færre end på de to første dage med grænsekontrol, hvor 108 og 158 søgte asyl.

Tallene er dog forbundet med stor usikkerhed, da der dagligt er revisioner af den foregående dags opgørelse.

Det betyder også, at søndagens asyltal er opjusteret fra 30 personer til 39 personer, fremgår det af opgørelsen.

Kigger man på asylansøgernes nationaliteter, er syrenerne den største enkeltnationalitet, efterfulgt af afghanere og irakere. Der er dog også en stor gruppe af øvrige nationaliteter.

Den danske midlertidige grænsekontrol blev indført mandag 4. januar og vil foreløbigt vare 10 dage, det vil sige til torsdag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde på et pressemøde tirsdag, at regeringen onsdag venter at offentliggøre sin beslutning om, hvorvidt grænsekontrollen skal forlænges.

Forventningen er dog, at kontrollen vil blive forlænget i denne uge. Et scenarie som er blevet mere sandsynligt, efter at Sverige torsdag i sidste uge valgte at forlænge sin grænsekontrol en måned mere.

- Jeg ser ikke umiddelbart, at vi allerede efter ti dage vil ophæve grænsekontrollen igen, sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) allerede onsdag i sidste uge til Ritzau.

Regeringen forventer, at der i år vil komme 25.000 asylansøgere til Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.