Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

30 millioner skal gøre unge seksuelt sunde

Regeringen har sammen med Enhedslisten og SF afsat 30 millioner kroner, som skal gå til organisationen Sex & Samfunds indsats for at fremme den seksuelle sundhed blandt børn og unge.

ARKIVFOTO: Regeringen har sammen med Enhedslisten og SF afsat 30 millioner kroner, som skal gå til organisationen Sex & Samfunds indsats for at fremme den seksuelle sundhed blandt børn og unge.
ARKIVFOTO: Regeringen har sammen med Enhedslisten og SF afsat 30 millioner kroner, som skal gå til organisationen Sex & Samfunds indsats for at fremme den seksuelle sundhed blandt børn og unge.

Der skal fortsat være undervisning i seksuel sundhed på skoleskemaet.

Regeringen, Enhedslisten og SF har afsat 30 millioner kroner over de næste år, der skal gå til organisationen Sex & Samfund, som hvert år står for seksualundervisning af 15.000 børn og unge, skriver Politiken.

Aftalen er en del af en større forebyggelsespakke, der ifølge avisen bliver offentliggjort mandag.

Sundhedsordfører for Enhedslisten Stine Brix (Ø) siger, at det er et »ekstremt vigtigt område at sætte penge af til«.

»Sex & Samfunds undervisning har stort fokus på, at eleverne skal lære sig selv og andre at kende, og fokuserer samtidig på at lære dem at respektere hinandens grænser. Desuden har organisationen haft rigtig stor succes med deres kampagner, der skal forebygge kønssygdomme og uønskede graviditeter, så vi er meget glade for, at deres arbejde kan fortsætte,« siger hun til Politiken.

De 30 millioner kroner vækker også stor begejstring i Sex & Samfund. Generalsekretær Bjarne B. Christensen siger til avisen, at organisationen nu har mulighed for at planlægge tre år frem og samtidig udvide med nye aktiviteter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.