Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3 tager til genmæle: Vi overholder dansk lovgivning

Teleselskabet 3 har - trods regnskabsmæssigt overskud - endnu ikke haft en positiv skattepligtig indkomst, lyder det.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Der er ikke noget at komme efter - teleselskabet 3 overholder dansk skattelovgivning.

Det slår selskabet selv fast i en pressemeddelelse udsendt efter Politikens afsløring af, at selskabet aldrig har betalt skat i Danmark, men har haft en hemmelig skatteaftale i Luxembourg, som sikrer, at der kun skal betales en minimal skat af renteindtægter.

»De sidste fem år har teleselskabet 3 genereret et regnskabsmæssigt overskud på omkring 1,5 milliarder kroner og har endnu ikke haft betalbar selskabsskat. Det skyldes, at selskabet på trods af regnskabsmæssigt overskud endnu ikke har haft en positiv skattepligtig indkomst i henhold til gældende lovgivning på området,« skriver 3 i en pressemeddelelse.

Det skyldes ifølge 3 selv, at selskabets »massive investeringer« har drevet underskud i selskabets første leveår. Underskuddet har 3 modregnet i indtægterne de senere år, hvor der har været et overskud på driften. Dermed er den skattepligtige indkomst blevet reduceret betydeligt.

»Således har selskabet på trods af stigende regnskabsmæssig indtjening endnu ikke genereret et skattemæssigt overskud og har derfor heller ikke skulle afregne selskabsskat til staten,« skriver 3 i pressemeddelelsen.

Samtidig påpeger 3, at man de seneste ti år har investeret mere end fem milliarder kroner i et landsdækkende mobil-netværk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.