Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

25-årig idømt fængsel for at skubbe konservativ politiker

Konservativt medlem af borgerrepræsentationen Rasmus Jarlov glæder sig over, at Københavns Byret torsdag takserede skubberi mod politikeren til tre måneders fængsel.

De Konservatives Rasmus Jarlov.
De Konservatives Rasmus Jarlov.

En 25-årig mand blev torsdag idømt tre måneders fængsel for at have skubbet det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov (K).

Episoden fandt sted under en demonstration i januar sidste år mod salget af dele af statens aktier i energiselskabet DONG.

Rasmus Jarlov var sammen med venner i gang med at lave et banner, hvor de - modsat de øvrige demonstranter - billigede salget af DONG.

Den konservative politiker er tilfreds med afgørelsen.

»Jeg er glad for, at retten yder beskyttelse mod politisk motiveret vold,« siger Rasmus Jarlov.

Den dømte mand påstod ifølge Ekstra Bladet, at det var politikeren, der indledte sammenstødet. Men den udlægning har retten med dagens afgørelse underkendt, lyder det fra Rasmus Jarlov.

Den 25-årige får også straffen for ved en anden episode at have kastet en glasflaske mod en gruppe betjente.

Den dømtes forsvarer, Kåre Pihlmann, siger, at afgørelsen vil blive anket til landsretten med påstand om frifindelse.

»Jeg hæfter mig ved, at det var en 2-1 afgørelse. Dommeren ville - modsat de to domsmænd - frifinde,« siger Kåre Pihlmann, der derfor er optimistisk i forhold til, at Østre Landsret kommer frem til en anden afgørelse end byretten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.