Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

20.000 kroner skal lokke afviste asylansøgere

I et nyt udspil fra regeringen skal asylansøgere, som ikke har fået ophold i Danmark, tilbydes 20.000 kroner for at rejse tilbage til deres hjemland inden juli 2013.

Udsigten til at få en større pose penge med i kufferten skal få flere afviste asylsøgere til frivilligt at rejse hjem.

Samtidig skal flere tvangshjemsendes, hvis de ikke samarbejder. Det er hovedlinjerne i et nyt udspil, som kommer fra justitsminister Morten Bødskov (S) torsdag, skriver metroXpress.

- Desværre har vi de seneste år set, at et stigende antal afviste asylsøgere sidder i udrejseposition, men ikke rejser hjem. Nu giver vi dem en økonomisk tilskyndelse, siger han til avisen.

Konkret får afviste asylsøgere 20.000 kroner per voksen og 10.000 kroner per barn, hvis de frivilligt rejser hjem inden 1. juli næste år. Til sammenligning udløser en frivillig hjemrejse i dag 3.793 kroner til voksne og 1.896 kroner til børn.

Udspillet kommer samtidig med, at en rapport, som Rigspolitiet offentliggør torsdag, viser, at antallet af afviste asylsøgere, der står til hjemsendelse fra Danmark, næsten er tredoblet de seneste tre år. Fra 510 i 2009 til 1.407 i år. Det skal der nu gøres noget ved, mener ministeren.

- Dem, der ikke har noget opholdsgrundlag i Danmark, skal hjem igen. De har pligt til at udrejse frivilligt. Gør de ikke det, så har vi mulighed for at sende dem ud tvangsmæssigt, siger Morten Bødskov ifølge metroXpress.

Afghanistan er der rettet særlig opmærksomhed mod, da mere end hver fjerde afviste asylansøger er afghaner. Derfor sender danskerne nu en person til Kabul, som vil skabe bedre bånd og samarbejde med de lokale myndigheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.