Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

20 nye asylansøgere tirsdag

Antallet af daglige asylansøgere fortsætter på lavt niveau. 20 blev registreret tirsdag.

København: Antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark, holder sig på et lavt niveau i forhold til først på måneden.

Tirsdag blev 20 nye ansøgere registreret ifølge tal, som Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har offentliggjort.

Tallet stammer fra politiets system Polsas og er forbundet med usikkerhed, da der løbende foretages efterregistreringer.

Således er mandagens ankomsttal, som tirsdag blev opgjort til 17, nu opjusteret til 26.

Kigger man over de seneste syv dage viser de nyeste tal, at 203 personer har søgt om asyl i Danmark i perioden fra 13. til 19. januar.

I de forudgående syv dage - fra 6. til 12. marts - søgte 487 personer om asyl.

Tirsdag fortalte Røde Kors' asylchef, Anne La Cour, til Ritzau, at man kan mærke nedgangen i tilstrømningen, men at det ikke har medført ændringer i beredskabet.

- Det er ikke noget, der betyder, at vi foretager os noget på modtagelsen eller de faciliteter, vi har. For det er forbundet med stor usikkerhed, hvad der kommer til at ske fremadrettet, forklarede hun.

Asylchefen så ikke nogen oplagt forklaring på faldet og påpegede, at der generelt er udsving i tilstrømningen.

- Der kan godt være udsving, især her om vinteren hvor tallet typisk falder. Men det så vi ikke før jul, og det er meget svært at vide, hvad der lige er årsagen til, at vi har et lavt tal lige nu, sagde Anne la Cour tirsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.