Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

162 plejefamilier og sociale tilbud er lukket på få år

Nye socialtilsyn har siden 2014 taget godkendelsen fra adskillige tilbud på grund af dårlig kvalitet.

Manglende kvalitet har siden 2014 betydet, at 29 sociale tilbud og 133 plejefamilier er blevet lukket, skriver Jyllands-Posten. Modelfoto. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2016)
Manglende kvalitet har siden 2014 betydet, at 29 sociale tilbud og 133 plejefamilier er blevet lukket, skriver Jyllands-Posten. Modelfoto. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2016)

Manglende kvalitet har siden 2014 betydet, at 29 sociale tilbud og 133 plejefamilier er blevet lukket, skriver Jyllands-Posten.

Fem socialtilsyn overtog dengang tilsynspligten fra kommunerne, men på trods af de mange lukninger, er kvaliteten fortsat ikke høj nok, mener flere parter.

Det skyldes blandt andet en sag fra Odder Krisecenter, som i 2015 blev godkendt af Socialtilsyn Midt og lukket igen efter seks måneder med store problemer. Centerets ejer er uddannet biolog.

Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, er bekymret.

- Hver gang fagligheden ikke er i orden, rammes nogle mennesker. Man kan næsten ikke stille krav nok, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge Knud Aarup, som i 2012-2015 var direktør i Socialstyrelsen, var formålet med de nye tilsyn at få bugt med tvivlsomme bosteder.

- Vilkårene for det socialpædagogiske er i øjeblikket, at der ikke er krav om autoriseret personale på samme måde som i andre lignende brancher. Det kan man godt undre sig over, siger Aarup, som nu er formand for Socialpolitisk Forening.

Michael Graatang, der er direktør i de private tilbuds sammenslutning, LOS, afviser, at der stilles for få krav.

- Det er helt ude i skoven. Vi er netop blevet underlagt et mere professionaliseret socialtilsyn, siger han.

På Christiansborg er Venstres socialordfører, Carl Holst, enig. Han mener ikke, der skal skærpes mere.

Ifølge Sara Birch Claces, socialchef i Dragør Kommune, der havde en kvinde indlogeret i Odder, er der stadig mange brodne kar i branchen.

- Vi oplever i den grad, at der er for få faglige krav til folk, som vil etablere et opholds- eller behandlingssted. Enhver med et godt hjerte kan starte op. Vi ser konsekvensen, når vi møder de inkompetente steder, som bliver sat i verden, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.