Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

16 bud på en ny havvindmøllepark

Regeringen er klar med 16 forslag til, hvor en ny havvindmøllepark skal ligge. Danmarks Naturfredningsforening kalder overvejelserne fornuftige.

I en ny rapport udpeger Havmølleudvalget 16 mulige placeringer for kommende havmølleprojekter, oplyser dr.dk.

Områderne skal nu sendes i høring, og efter sommerferien vil forligspartierne bag vindmølleaftalen forhandle sig frem til den endelige placering. I Danmarks Naturfredningsforening betegner man de 16 forslag som fornuftige, fortæller foreningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen.

Vi har kæmpet for, at placeringen af vindmøller ikke må gå ud over den sparsomme natur, vi har tilbage i Danmark både på land og langs vores kyster. Og i det udkast, jeg har set, der ser det ud som om, at man har fundet en god balance mellem hensynet til klimaet og hensynet til vores naturværdi, siger hun.

Ella Maria Bisschop-Larsen understreger over for dr.dk, at Danmarks Naturfredningsforening sammen med en lang række andre organisationer og interessenter nu skal nærstudere regeringens udspil til, hvor havmøllerne i fremtiden kan komme til at stå.

I marts 2012 indgik alle partier i Folketinget med undtagelse af Liberal Alliance et energiforlig, der betyder, at en kapacitet på 500 MW havmøller skal stilles op i kystnære områder i Danmark inden 2020.

Og til at finde den bedst mulige placering for de nye havmøller har regeringen nedsat Havmølleudvalget med repræsentanter fra Energistyrelsen, Naturstyrelsen, Søfartsstyrelsen, Energinet.dk og Risø-DTU.

For at finde frem til de 16 områder har Havmølleudvalget taget højde for alt lige fra færgeruter, havdybder, luftfart, vindforhold, naturgasledninger og ikke mindst den visuelle betydning, det får for et område, når der sættes store møller op.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.