Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

1500 medarbejdere skal inddrive gæld for Skat

Et flertal i Folketinget står bag ny styrelse med 1500 medarbejdere, der skal få styr på inddrivelse af gæld.

1500 medarbejdere skal inddrive gæld for SKAT.
1500 medarbejdere skal inddrive gæld for SKAT.

Skat har ikke været gode nok til at inddrive skattegæld, efter at staten overtog opgaven fra kommunerne.

Det er konklusionen hos skatteminister Karsten Lauritzen (V) og et flertal i Folketinget. Derfor bliver der nu oprettet en ny gældsstyrelse med cirka 1500 medarbejdere.

Gældsstyrelsen skal fremover stå for al inddrivelse af borgeres og virksomheders gæld til det offentlige, fastslår skatteministeren.

- Vi må erkende, at Skat ikke er lykkedes med at opkræve og inddrive gælden til det offentlige, siger Karsten Lauritzen.

- Vi skal have en organisation og en ledelse, som ikke har andre opgaver end at sørge for, at vi får en så stor del som muligt af danskernes gæld til det offentlige i statskassen.

Den nye styrelse er en udløber af aftalen fra august sidste år om at ansætte 1000 ekstra medarbejdere for at genoprette Skat.

Her blev det samtidig besluttet, at der skulle oprettes selvstændige styrelse for ejendomsvurdering, told og inddrivelse.

De mindre og mere specialiserede styrelser skal ifølge planen føre til styrket faglighed hos medarbejdere og ledere, klar opdeling af ansvarsområder og en mere effektiv styring af arbejdet.

Antallet af medarbejdere i gældsinddrivelsen bliver ifølge Karsten Lauritzen oprustet markant fra 900 medarbejdere før investeringerne i skattevæsnet til fremover 1500.

Samtidig skal it-systemet bag gældsinddrivelsen tilføjes flere funktioner såsom automatisk modregning i offentlige ydelser og lønindeholdelse. Det forventes, at systemet er fuldt funktionsdygtigt i løbet af 2019.

- Vi skal undgå at begå de samme fejl og faldgruber, som man så med udviklingen af mastodonten EFI.

- I stedet har vi nu købt en hyldevare, som løbende får flere og flere tilpassede funktioner, så vi i sidste ende står med et sikkert og effektivt inddrivelsessystem, siger Karsten Lauritzen.

Han vil inden sommerferien præsentere en samlet omorganisering af skatteforvaltningen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.