Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

10 spørgsmål kommissionen bør stille Troels Lund

Her er Berlingskes ti bud på, hvad skattesagskommissionen tirsdag bør spørge den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) om.

Troels Lund Poulsen er hovedmistænkt i skattesagen, både for at have forsøgt at påvirke Skat Københavns afgørelse og for at have lækket selve skatteafgørelsen til dagbladet BT.
Troels Lund Poulsen er hovedmistænkt i skattesagen, både for at have forsøgt at påvirke Skat Københavns afgørelse og for at have lækket selve skatteafgørelsen til dagbladet BT.

Tirsdag afhører skattesagskommissionen folketingsmedlem Troels Lund Poulsen (V) om den tidligere skatteministers rolle under behandlingen af statsministerparret Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag sommeren 2010.

Troels Lund Poulsen er hovedmistænkt i skattesagen, både for at have forsøgt at påvirke Skat Københavns afgørelse og for at have lækket selve skatteafgørelsen til dagbladet BT. Lund Poulsen fastholder via sin bisidder i sagen, advokat Karoly Németh, at han på ingen måde er trådt over stregen.

Efter afhøringerne af Lund Poulsens daværende rådgiver, Peter Arnfeldt, kom det frem, hvilke oplagte spørgsmål kommissionen ikke fik stillet.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvor detaljeret Lund Poulsen var nede i Kinnocks skattesag. Og her er ti bud på, hvad kommissionen passende kan spørge Lund Poulsen om tirsdag:

1) På et møde i Skatteministeriet 16. september 2010 stillede du dine øverste embedsmænd komplicerede skattetekniske spørgsmål om, hvorvidt Thornings køb af en lejlighed i 2000 gjorde Stephen Kinnock skattepligtig i Danmark. Hvor fik du ideen fra?

2) Havde du fået ekstern bistand om skattereglerne, altså hjælp fra sagkyndige uden for Skatteministeriet?

3) Overvejede du, at du kunne komme i konflikt med skatteforvaltningsloven, som siger, at du som minister ikke må blande dig i konkret sagsbehandling?

4) Du fik også i dagene efter Skat Københavns afgørelse 16. september 2010 tilsendt stribevis af tidligere skatteafgørelser. Hvad skulle du bruge dem til, når sagen var afgjort?

5) Du konkluderede i november 2011, at du havde tavshedspligt i Thorning-Kinnocks skattesag. Hvorfor forberede dig så grundigt på at svare offentligheden om sagen, når du havde tavshedspligt?

6) Hvorfor overdrog du under sagsbehandlingen et notat, som entydigt pegede på Kinnock som skattepligtig, til daværende departementschef Peter Loft?

7) Hvorfor viderebragte du rygtet om Kinnocks homoseksualitet til din spindoktor Peter Arnfeldt?

8) Du sagde, at Kinoncks sag skulle behandles som alle andre. Har du nogensinde hørt om en dansk skatteminister, der interesserede sig så meget for en konkret skattesag, eller har du selv på noget tidspunkt vist så stor interesse for en anden skattesag?

9) Har du på noget tidspunkt diskuteret Helle Thorning-Schmidts skattesag med Venstres pressetjeneste? Eller politikere fra Venstres folketingsgruppe? Eller din partiformand Lars Løkke Rasmussen?

10) Har du på noget tidspunkt op til folketingsvalget september 2011 diskuteret det konkrete indhold i Thorning-Kinnocks skatteafgørelse med journalister? Er du parat til at fremlægge teledata som dokumentation?

Følg udspørgningen af Troels Lund Poulsen (V) LIVE på b.dk fra kl. 09.30

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.