Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sonja Oppenhagens perfekte lørdag

Skuespiller Sonja Oppenhagen vil vinterbade og spise en god frokost. Lige nu spiller hun i »I al stilhed« på Folketeatret.

På den perfekte lørdag vil Sonja Oppenhagen vinterbade, læse kulturstoffet i avisen og se en god film i biografen med sine børn eller mand.
På den perfekte lørdag vil Sonja Oppenhagen vinterbade, læse kulturstoffet i avisen og se en god film i biografen med sine børn eller mand.

På min perfekte lørdag vil jeg...

...en tur i vandet om formiddagen. Jeg er vinterbader i Charlottenlund, hvor jeg bor, og kombinationen af det kolde gys fra vandet og varmen fra saunaen giver mig et fantastisk velvære både fysisk og psykisk. Når jeg har travlt, kommer jeg ikke så meget af sted, men jeg prøver at komme i vandet mindst én gang om ugen – også når jeg har meget arbejde. Hvis vejret er godt, vil jeg cykle en tur i Dyrehaven og afslutte turen med en god frokost på Rådvad Kro. En god frokost inkluderer gerne en sildemad – stegt sild eller karry sild. Hvis jeg ikke skal arbejde, kan jeg også godt lide at få en snaps til maden. Når det er blevet eftermiddag, vil jeg lægge mig hjem på sofaen med en avis. Jeg er altid interesseret i kulturstoffet, da det jo er det, jeg beskæftiger mig med. Så det er både kulturstoffet og nyhedsopdateringen, jeg går efter. Om aftenen vil jeg gå i biografen og se en god film med mine børn eller min mand. Lige nu kunne det for eksempel være den franske film »De urørlige«, som jeg endnu ikke har fået set. Den type film – sociale dramaer – holder jeg mest af.

Jeg vil læse...

...en god bog, hvor man selv kan danne sig nogle billeder, og det hele ikke er beskrevet på forhånd. Jeg er meget bred i min smag, men den norske forfatter Jan Kjærstad kunne være et bud. Hans trilogi om mediepersonen Jonas Wergeland, som har modtaget Nordisk Råds Litteraturpris i 2001, er virkelig god (Kjærstads romantriologi indeholder bøgerne »Forføreren«, »Erobreren« og »Opdageren«, red.). Han har et blomstrende og spændende sprog. Jeg gider simpelthen ikke læse bøger, hvor sproget er dårligt eller forsimplet. Triologien handler om en mands historie, så det er både en roman, men også lidt en biografi.

Jeg vil møde...

...den spanske filminstruktør Pedro Almodóvar (instruktøren bag blandt andet »Kvinder på randen af nervøst sammenbrud«, »Volver« og »Huden jeg bor i«, red.). Hans film er så gode, og jeg formoder, at han er en spændende person. Det kan man naturligvis aldrig vide med sikkerhed, men jeg tager chancen, for jeg er meget fascineret af hans film. Jeg ville tale med ham om tankerne bag hans film og kreativitet i almindelighed.

Jeg plejer min krop...

...ved at træne. Jeg træner både puls- og styrketræning samt yogatræning. Jeg kan godt lide fordybelsen ved yoga, i en stresset hverdag er det en god måde at komme i kontakt med sin vejrtrækning og på den måde mærke sin krop.

Jeg gider ikke...

...løbe en tur. Det er grænseoverskridende for mig at løbe. Jeg gør det, når jeg er i træningscenter, men det er svært for mig at gøre kontinurligt. Især her om vinteren er det en kamp at komme af sted hver eneste gang. Så det må jeg godt lade være med på min perfekte lørdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.