Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Reneé Toft Simonsens perfekte lørdag

Børnebogsforfatter og psykolog Renée Toft Simonsen vil bruge sin perfekte lørdag som en pause fra de faste aftaler og sociale medier. Hun er lige nu aktuel med en ny bog for børn i indskolingen.

Jeg vil helst ikke møde nogen på min perfekte lørdag. Jeg vil helst bare gerne være i fred. Jeg møder så mange mennesker til hverdag, så det ville være rart, hvis jeg kunne undgå at møde nogen på min perfekte lørdag, siger Reneé Toft Simonsen.
Jeg vil helst ikke møde nogen på min perfekte lørdag. Jeg vil helst bare gerne være i fred. Jeg møder så mange mennesker til hverdag, så det ville være rart, hvis jeg kunne undgå at møde nogen på min perfekte lørdag, siger Reneé Toft Simonsen.

På min perfekte lørdag vil jeg...

...sove, til jeg vågner. Jeg har efterhånden nået en alder, hvor jeg ikke sover så længe mere, men på min perfekte lørdag vil jeg sove uden noget, der ringer for at vække mig. Jeg vil spise morgenmad med tændte stearinlys og give mig god tid til at læse avisen. Det er en luksus, man kan tillade sig om lørdagen. Jeg læser gerne Weekendavisen og Politiken – især kulturstof, debat og bogsektionen. Bagefter vil jeg tage en løbetur ned til stranden ved Risskov i Aarhus og tage et havbad, inden jeg går hjem gennem skoven. Om eftermiddagen vil jeg slappe af på sofaen med en god film eller måske en god serie, »Mad Men« eller »The Wire«. Jeg kan godt lide den måde, serier opbygger et univers, hvor man virkelig bliver familiær med karaktererne. Man behøver ikke starte forfra hver gang, som i en film, hvor man bruger den første tid af filmen på at finde ud af, hvad det egentlig er, man skal til at se. Serier er mere velkendte og mindre anstrengende. Jeg vil undgå faste aftaler og slukke for alle elektroniske forstyrrelser. Forhåbentlig laver min mand (sangeren Thomas Helmig, red.) en god middag til os.

Jeg vil gerne læse...

...om eventyr. Lige nu går jeg på Filmskolen for at lære at skrive manuskripter. Dramaturgi relaterer meget til eventyrets væsen og anatomi – hvordan man opbygger en historie og gør den interessant for andre. Jeg har sat mig for, at jeg næste år skal læse flere bøger i hverdagen. Jeg har af og til svært ved at læse fiktion uden for ferier og fridage. Jeg mister tit tråden, hvis jeg ikke læser kontinuerligt. Så er fagbøger nemmere, fordi man ikke behøver læse fra ende til anden for at lære noget. Men jeg har lige læst Jonathan Franzens »Korrektioner«, som jeg næsten synes bedre om end »Frihed«.

Jeg vil helst ikke...

...møde nogen på min perfekte lørdag. Jeg vil helst bare gerne være i fred. Jeg møder så mange mennesker til hverdag, så det ville være rart, hvis jeg kunne undgå at møde nogen på min perfekte lørdag.

Jeg plejer min krop...

...ved at løbe, bade og dyrke yoga. Jeg dyrker den type yoga, der kaldes yin-yoga. Det er en meditativ yogaform, der er mere feminin i sit udtryk end andre yogatyper, som for eksempel astanga-yoga. Jeg er vinterbader, og det er meget værdifuldt for mig mentalt. Det er som at komme ned og få et skud humørstoffer. Det kolde gys giver min krop et chok og aktiverer en masse gode stoffer, som ruller rundt i kroppen. Når jeg bader, går jeg i sauna mellem de tre ture i havet. Så sidder jeg og kigger ud over vandet. Jeg tror, det har en kemisk effekt, men også en psykologisk forebyggende virkning på stress og depression. Jeg skal ikke forholde mig til andet end min krop. I et samfund, hvor vi kan nås alle steder og hele tiden er sociale på en eller anden måde, er den pause fra hverdagen meget vigtig for mig. Jeg har brug for den mentale parkeringsplads.

Jeg gider ikke...

...gå til et eller andet socialt arrangement hos nogen, der alligevel ikke er tæt på mig. Jeg gider heller ikke flytte for nogen. Og så gider jeg ikke have besøg af mennesker, som jeg skal varte op.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.