Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nummerpiger - bokseverdenens sexede blikfang

De er det sexede krydderi i en verden fuld af testosteron. Det har de været siden 1950ernes Las Vegas. Berlingske fulgte de bikiniklædte nummerpiger op til boksebraget mellem Kessler og Green i Parken.

Ring card girls, nummerpiger, er et fænomen fra 1950ernes Las Vegas. Her opdagede man, at smukke piger i selskabskjoler var en perfekt måde at lokke de fortrinsvis mandlige tilskuere til på.
Ring card girls, nummerpiger, er et fænomen fra 1950ernes Las Vegas. Her opdagede man, at smukke piger i selskabskjoler var en perfekt måde at lokke de fortrinsvis mandlige tilskuere til på.

Der var Mikkel Kessler og hans modstander, Allan Green, i ringen i Parken lørdag nat.

Og så var der Mie, Aleksandra og Eva.

Nummerpigerne, eller the ring card girls, som de kaldes i deres »oprindelsesland«, USA. De omvandrende foldeud-piger med skilte, der angiver omgangenes numre. Flødeskummet på kanvassen. Det langbenede og sexede blikfang midt i testosteronet. Lige så forudsigelig en del af en professionel boksekamp som blod, sved og tårer.

Før publikum og seere så de danske nummerpiger i ringen i Parken, var de traditionen tro blevet udvalgt efter et urgammelt kriterium:

Skønhed og sexappeal. En dom, som Ekstra Bladets net-læsere afsagde ved en afstemning nogle dage før kampen, hvor de tre vinderne – udover nummerpige-æren – fik 100 euro i lommen.

Men kampen startede allerede i mandags, hvor de tre piger samledes i et træningslokale i Dragør sammen med to andre potentielle nummerpiger. Mikkel Kessler og Allan Green skulle optræde for pressen, og pigerne skulle se godt ud for alle pengene. Mens alle optagere og kameraer var centreret om Mikkel Kessler i det ene hjørne, stod pigerne i deres høje hæle og babyolie på kroppen i det andet. Sludrede, mens de ventede på instrukser om, hvor og hvordan de skulle stå.

Aleksandra Anna Tomczak, 24 år:

»Ja, på Ekstra Bladets hjemmeside skriver folk kommentarer på nettet om, at jeg har for små bryster, og at jeg ikke er god nok til at blive nummerpige, fordi jeg ikke har silikone nok...«

19-årige Jasmin Labrosse brød ind. Roligt, som talte hun om vejret.

»Min kæreste har lige slået op med mig. Han syntes ikke, det var okay. Han ser mig ikke som kærestepotentiale mere. Så sagde jeg til ham:

»Du kan ikke sige, du elsker mig, hvis du ikke vil lade mig udfordre mig selv. Det er jo ikke utroskab at stille sig op i en bikini. Men han kender mig. Det er ikke en overraskelse for ham, at jeg godt kan lide at vise mig frem. Jeg tager mig ikke af det lige nu.«

Jasmin har også været til casting til et datingprogram og så ud til at acceptere, at bruddet med kæresten er en omkostning ved den del af showbiz, som hun har valgt.

De andre piger sukkede solidarisk og sagde: »Han er da offensiv« og »eeeej, altså«.

»Chokket kommer nok først senere«, indskød Mie Mira Groth så erfarent.

Hun er den ældste blandt de fire. 28 år. Arbejder til daglig som sælger med start på kosmetologskole til sommer og med en datter på otte år i Albertslund.

Kærestens brud med Jasmin fordampede hurtigt, da Berlingske bragte noget andet på banen. Hvad synes pigerne om, at nogle mener, at det, de laver, er den ultimative nedværdigelse og en sexistisk degradering af dem som kvinder? Hvad med fordommene om, at de er bimbos, der blot skal se godt ud og ellers knytte sylten?

Mie Mira Groth, der har været undertøjsmodel og danser smilede med et glimt i øjet.

»Det er sgu da det, vi er bedst til. Nej, jeg er fuldstændig ligeglad med, hvad folk tænker. Jeg ved, hvem jeg selv er, og hvad jeg står for. Jeg er mor til en dejlig pige på otte år, og hvis jeg stadig kan rende rundt i en bikini, skal jeg fandeme gøre det. Seriøst. Når det hele ikke hænger, skal man bare springe ud i det. Om nogle år er man måske ikke så heldig mere, vel? Det her er en fed oplevelse, som måske kan skubbe døre op til andre jobs. Jeg tror, at jeg får et kick af det, som nogle får et af at hoppe i faldskærm eller løbe marathon.«

Den 24-årige Gentoftepige, Aleksandra Anna Tomczak:

»Jeg gør det for sjov. Jeg har ikke rigtig tænkt over det. Jeg kastede mig bare ud i det.«

Ring card girls, nummerpiger, er et fænomen fra 1950ernes Las Vegas. Her opdagede man, at smukke piger i selskabskjoler var en perfekt måde at lokke de fortrinsvis mandlige tilskuere til på. Smukke kvinder bag tovene var som skabt til at fastholde mændenes opmærksomhed på kanvassen i pauserne og til både at brande en boksekamp og nøgternt fortælle tilskuerne, hvilken runde kombatanterne skulle ud i næste gang.

Med årene blev nummerpigerne mere afklædte – og i takt med (kvinde)-kroppens frigørelse – vovede og udfordrende. Boksearrangører og -sponsorer indså på lige fod med andre brancher, at smukke piger kunne bruges til reklame og branding. Nogle af de første var the Budweiser girls, der havde det amerikanske ølmærkes navn på nummerskiltene. Senere fik Bud-pigerne Budweiser-badedragter og -bikiner og card girl-fænomenet bed sig fast i boksningen, som smækre kvinder længe havde gjort det i autobranchen.

I 1970ernes Harlem i New York gik nogle arrangører så vidt i bestræbelserne på at få tilskuernes opmærksomhed, at de introducerede topløse nummerpiger. Det forbød New York State Athletic Commission efter kort tid. Som årene er gået har nummerpigerne dog fået stadig mindre tøj på og har manifesteret sig som et uudrydeligt fænomen.

Læs også:
Kvinder griber overgangsalder konstruktivt an
Har du set min tan?
»Mænd og kvinder er altid to planeter« 

Bare tjek YouTube, og man vil blive overvældet af allehånde skønhedskonkurrencer i bokseringe, »Miss Ringsider«, og et skønsomt udvalg af film med de frækkeste og smukkeste ring card girls. En virkningsfuld og arketypisk blanding af sex og vold. Boxing, beers and babes.

Man kunne næsten lugte pigernes hud, som de stod der ubrugte i hjørnet af træningslokalet i Dragør. De blev dog brugt et par gange i løbet af formiddagen, når PR-manageren fra Kessler/Green-kampens arrangør, Team Sauerland, bad dem stille sig op ved siden af en af bokserne, så fotograferne kunne få et godt billede.

Pigerne så ud til at hvile mere i sig selv end pressefolkene, flest mænd, der sendte stjålne blikke til de halvnøgne piger. For bare at glo på de velskabe pigekroppe er ikke noget, man gør. Men de behøver ikke skamme sig. Pigerne er til for det samme. Og de kan lide opmærksomheden.

Jasmin Labrosse fortrak stadig ikke en mine.

»Man vælger jo ikke det her, fordi man ikke vil blive set. Her har man har en stor mulighed for, at mange mennesker kan se en og så måske få mulighed for andre jobs. For eksempel for at være med i et tv-program eller blive nummerpige igen. Noget, hvor man kan stå i en bikini og se lækker ud. Det kan jeg godt lide.«

Mie Mira Groth og de andre piger kommenterede næsten uhørligt, at Jasmin Labrosse sagde alt det, de også gerne ville have sagt. Jasmin fortsatte, mens alle i den halvnøgne kreds omkring hende lyttede.

»Det giver mig en følelse af at blive set. Måske opdaget. Men det ændrer mig ikke som person at være nummerpige. Man kan godt være lækker, stå i en bikini og ikke have noget imod at gøre det foran en hel Parken og stadig have noget mellem ørene. Man kan studere og gå på universitetet og lave det her i sin fritid. Man behøver ikke blande det hele sammen i én stor pærevælling.«

Mie Mira Groth vidste ikke i mandags, at hun ville blive valgt som en af de tre nummerpiger til Kessler/Green-kampen. Hun var rolig og uden nerver.

»Jeg syntes også engang, at det var nedværdigende at være nummerpige og at de, der gjorde det, var nogle duller. Men det har jeg ændret mit syn på, efter at jeg selv har prøvet det. For der er faktisk en almindelig pige bagved. Jeg har et ganske almindeligt liv derhjemme. Jeg står op og smører madpakker, ser tv og passer Melena.«

Og som om hun kunne se seks dage ind i fremtiden, sluttede hun:

»Men det bliver totalt fedt. Det bliver en kæmpe oplevelse at gå rundt deroppe i ringen. Og jeg er vild med Mikkel Kessler. Han er lækker, sød og charmerende.«.

Nummerpigerne til Kessler/Green-kampen var Mie Mira Groth,  Aleksandra Anna Tomczak og Eva Jensen.

Læs også:
Kvinder griber overgangsalder konstruktivt an
Har du set min tan?
»Mænd og kvinder er altid to planeter«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.