Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Michel Michaud: » I realiteten gik de altid rundt og var pissefulde, når de var på arbejde«

Michel Michaud har netop indtaget stillingen som chefkok på Brøndums Hotel i Skagen. Mesterkokken, som rundede 70 i januar, hader ost og alkoholisme og tror mere på sin kone end Gud.

Michel Michaud, kok, køkkenchef , Brøndums Hotel Skagen.
Michel Michaud, kok, køkkenchef , Brøndums Hotel Skagen.

Hvorfor skal vi spise på Brøndums Hotel?

»Fordi det er et ganske særligt sted med en speciel atmosfære og en lang historie. Skagensmalerne kom her i sin tid, det samme gjorde H.C. Andersen og Karen Blixen.«

»Hvad menuen angår, er der et par gamle klassikere – Madam Brøndums fiskesuppe og den helstegte rødspætte – som jeg vil beholde, men måske modernisere en smule. Og så laver jeg min egen menu ved siden af.«

Hvilket kunstværk giver dig tårer i øjnene?

»Den store klassiske musik: Mozart, Berlioz, Chopin, Tjajkovskij. Jeg køber både CD’er og går til koncerter. Når jeg ser de unge talenter spille violin oppe på scenen, så græder jeg. Jeg spillede selv violin som barn i ti år, men det forsvandt, da jeg begyndte som kok. I dag fortryder jeg, at jeg lagde violinen på hylden.«

Hvad var de længste minutter i dit liv?

»Det var til åbningen af Kong Hans, hvor jeg jo var den første køkkenchef. Der kom 60 gæster til receptionen, og jeg havde købt 30 vildænder, så de kunne få en halv hver.«

»Men matematikken spillede mig et puds, så af en eller anden grund fik jeg kun sat 15 i ovnen.«

»De minutter, der gik, indtil andet hold af ænder var færdige, er de længste, jeg har oplevet – selv om jeg har prøvet at servere for dronning Margrethe og alt muligt andet.«

Hvad er dit bedste sundhedsråd?

»At drikke med måde. Jeg kan ikke have det, når folk drikker for meget. Jeg har set på det hele mit liv i denne her branche – heldigvis er det blevet bedre.«

»Dengang jeg startede i Frankrig, sagde sommeliererne altid, at de var nødt til at smage på vinen – i realiteten gik de altid rundt og var pissefulde, når de var på arbejde. Og det var faktisk ikke meget bedre blandt kokkene i Danmark.«

Hvor rejser du altid tilbage til?

»Jeg vender gerne tilbage til Baskerlandet, lige nord for Pyrenæerne. Jeg startede som 13-årig på kokkeskole i Tarbes, langt fra mine forældre (der boede i Cognac, red.) Jeg faldt fuldstændig for både naturen, dialekten og stemningen – folk her er så åbne og glade og går så meget op i, hvad de spiser.«

Hvad ville du gerne lave om ved dig selv?

»Jeg ville ønske, at jeg fra naturens hånd havde været udstyret med en større kæft: At jeg var bedre til at prale, bedre til at sprede budskabet og glæden. Jeg ville gerne have haft ti procent af Søren Gericke og ti procent af Claus Meyer. Jeg står for meget og arbejder for mig selv.«

Hvad er meningen med livet?

»Jeg er ligeglad med flotte biler og skal heller ikke være præsident. Jeg kan godt lide at rejse, men det, det handler om, er at være til stede der, hvor man er og i det, man laver – og jeg elsker det, jeg laver.«

Hvad tror du på?

»Ikke på Gud længere. Jeg var katolik, men det liv, jeg har, har jeg selv skabt. Jeg tror på min kone Annick – vi har været gift i 47 år nu.«

Hvad er det mærkeligste, du har i dit køleskab?

»Annicks oste. Jeg spiser ikke ost – jeg kan ikke lide det, det lugter.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.