Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klumme: Sex på tv

Hvorfor skal der stå et eksemplar af 'Fifty Shades of Grey' i betænkelig nærhed af børnebøgerne til jeres barnebarn, spørger Kristoffer Zøllner sine forældre i denne uges klumme.

Man kommer tæt på hinanden i løbet af sådan en uge. Det er også hyggeligt. Fem mennesker til et knap så rummeligt bak-ind toilet er måske lige i overkanten, Det er ligesom lidt svært at slappe helt af, hvis I forstår, hvad jeg mener. Og hvad er der med den glasrude ud til badeværelset?
Man kommer tæt på hinanden i løbet af sådan en uge. Det er også hyggeligt. Fem mennesker til et knap så rummeligt bak-ind toilet er måske lige i overkanten, Det er ligesom lidt svært at slappe helt af, hvis I forstår, hvad jeg mener. Og hvad er der med den glasrude ud til badeværelset?

Kære forældre!

Først og fremmest tak for husly til hustru, barn, kat og undertegnede i den seneste uge. Når nøden er størst, er der altid en lejlighed på Frederiksberg med et fyldt køleskab og B&O-tv. Det var en stor hjælp i vores midlertidige boligløshed.

Men jeg må indrømme, at hvor hyggeligt, vi end har haft det, og hvor stor en hjælp, det har været at have hjælp til at smøre madpakke om morgenen, så er der altså en grund til, at man i vores del af verden ikke lever flere generationer under ét tag.

Men når nu det skulle være, så tak. Jeg er ked af, at katten kradsede i Erik Jørgensen-sofaen, og jeg håber, I får dens gylp af det ægte tæppe. Men I er rummelige mennesker, det ved jeg, så det bliver nok ikke noget problem.

Man kommer tæt på hinanden i løbet af sådan en uge. Det er også hyggeligt. Fem mennesker til et knap så rummeligt bak-ind toilet er måske lige i overkanten, Det er ligesom lidt svært at slappe helt af, hvis I forstår, hvad jeg mener. Og hvad er der med den glasrude ud til badeværelset? Nu, hvor I fik bygget hele badeværelset om sidste år, undrer det mig egentlig, at I ikke fik den skiftet. Man kan jo få sådan noget matteret glas, har jeg set. Eller et lille forhæng måske.

Læs også:

Nok om det. Hyggeligt havde vi det det, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Man lærer meget om hinanden efter syv dage under samme tag. Jeg vidste for eksempel ikke, at I fulgte med i »Desperate Housewives«. Faktisk vidste jeg slet ikke, at den stadigvæk blev sendt. Så vidt jeg husker, er den fyldt med sex. Var det ikke den, Laura Bush altid så, når George faldt tidligt i søvn? Det tror jeg nok.

- Sæt dig ned, Kristoffer, sagde I og skænkede te, og det gjorde jeg så. Et stykke lagkage var der også. Men så begyndte de at smide tøjet i fjernsynet. Selv efter seks sæsoner var de husmødre stadigvæk virkelig desperate, må jeg nok sige. Så det blev jeg også. For at komme ud i køkkenet. Jeg synes, jeg hørte en sms tikke ind.

Jeg er også glad for, at jeg langt om længe fik set »Forbrydelsen«, som alle jo snakker så meget om. Også dér var I meget imødekommende:

- Vil du have en kop te, Kristoffer? spurgte I igen, og:

- Politimanden spilles af ham Nikolaj Lie Kaas, han er bare god.

Så var jeg ligesom bedre med (selv om det hele nu stadigvæk var lidt forvirrende) og jeg satte mig godt til rette og forsøgte at følge med, så godt jeg nu kunne. Indtil Nikolaj Lie Kaas pludselig kastede sig over Sofie Gråbøl, smed hende op ad en væg og flåede hendes tøj af. Puha.

Naturligvis kan jeg ikke være sikker, men jeg er ret overbevist om, at Sofie Gråbøl og Nikolaj Lie Kaas har ventet tre sæsoner på lige netop at leve deres drifter ud foran os i tv-stuen. Nu har hun gået rundt i den dér uldne sweater i så lang tid, og så ryger den af i mit barndomshjem. Og gudhjælpemig, om hun ikke vågner dagen efter – i serien altså – og viser det hele frem.

- Var det min telefon, der ringede? spurgte jeg.

Det er og bliver altså bare en universel lov, at man ikke kan se sex på tv med sine forældre. Det kan man bare ikke. Jeg ved også godt, at milliarder af kvinder sagtens kan tage fejl, og en del af mig accepterer fuldt ud, at der er fænomener som erotisk litteratur til kvinder. Jeg fortrænger ingenting.

Men hvorfor, spørger jeg, hvorfor skal der stå et eksemplar af »Fifty Shades of Grey« i betænkelig nærhed af børnebøgerne til jeres barnebarn og den nye Nanna Simonsen-kogebog? Hvorfor? Her har jeg forsøgt at undgå tidens hang til mommy porn, og så er det lige dér.

Men så igen: Hvem er jeg til at blande mig i jeres liv?

Selv om jeg håber, I får fjernet den rude i badeværelsesdøren.

Kærlig hilsen Kristoffer.

Læs også:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.