Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klumme: Året der - heldigvis - gik

Kristoffer Zøllner ser tilbage på året, der gik.

"Hvem skal man klø på ryggen for at blive inviteret med til Fritz Schurs fester, så man med egne øjne kan opleve kærlighedsbarnet mellem Anders Fogh og Ludvig XIV?" spørger Kristoffer Zøllner i sin klumme om året, der gik.
"Hvem skal man klø på ryggen for at blive inviteret med til Fritz Schurs fester, så man med egne øjne kan opleve kærlighedsbarnet mellem Anders Fogh og Ludvig XIV?" spørger Kristoffer Zøllner i sin klumme om året, der gik.

Mennesket vil altid stræbe efter større erkendelse, dybere indsigt og et højere abstraktionsniveau. Og dog. Der skal ikke meget mere end en hurtig gennemgang af året, der gik, til at se, at evolutionsteoretikerne har alt andet end ret.

Det er hermed blevet tid til Berlingskes nytårskavalkade: Året der gik på 500 ord...

1) Folk dør af sult, og verden er i recession. Alligevel var der en fyr, som synes, tiden var inde til at bruge et par milliarder på at hoppe i faldskærm ude fra rummet. Hvor er blokken med dummebøder, når man har brug for én?

2) Hvem skal man klø på ryggen for at blive inviteret med til Fritz Schurs fester, så man med egne øjne kan opleve kærlighedsbarnet mellem Anders Fogh og Ludvig XIV?

3) Rockere kan også være smadder søde og hjælpsomme. Var det de nyindkøbte boltsakse og gratis forbrug af proteinpulver, der fristede Brian Sandberg til at gå over til fjenden?

4) Fattig-Carina, Dovne Robert og en »nitte« af en mor. 2012 var rig på interessante mediestjerner.

5) Teknologifetichisme: Du har en smartphone og en iPod og en bærbar computer. Så selvfølgelig skal du også have en iPad og en IPad mini. Og, og, og... Det er menneskets kamp mod maskinerne, og vi har tabt for længe siden.

6) Hvad blev der af klimadebatten? Nå nej, den havde vi ikke tid til, fordi vi havde travlt med ...

7) »Gangnam Style!« Måske Brian Sandberg alligevel kunne foretage sig noget fornuftigt med den boltsaks...?

8) Kvindelige politibetjente i islandsk sweater – i tre sæsoner! Så sexet er det altså heller ikke.

9) Her troede man, at RAW-food var det mest øretæveindbydende madfænomen i nyere tid. Men så kom stenalderkosten...

10) Kvinder med hang til blid s/m – i tre bind! Så sexet er det altså heller ikke.

11) »Husk lige tandbørsten«. Hov, var der ikke et afløb, der skulle renses her fredag aften?

12) Socialfetichisme: Der var en tid, hvor man troede, at Andelsboliger ville gøre smukke ting for sammenhængskraften i et samfund. Indtil man begyndte at hælde vand i hinandens sko på trappen. Snart kommer den funktion også på Fjæsbogen.

13) Tøser med hang til politik: Vilhelmsen, Thorning, Vestager... og Elbæk.

14) 0 mål i denne sæson. Danmarks bedste angriber hedder efter sigende Nicklas Bendtner.

15) Er der ikke snart nogen, der kan finde noget snavs på Obama? Lidt bilagsrod? Et utroskabsrygte? Bare et lille bitte ét?

16) Rentefradrag for ægtefæller. Det er så yndigt at følges ad. Og besværligt som ind i helvede.

17) Åbne kontorlandskaber – en klassiker på listen. Send venligst et nyt høreværn! Det gamle er slidt ned.

18) And the Oscar goes tooo... Steeephen Kinnooock!

20) Jordens undergang i den bedste sendetid – GIV MIG DE LICENSPENGE TILBAGE NU.

21) Endnu en teaterkoncert med Beatles-sange. Engang var Nikolaj Cederholm kreativ og nytænkende... Og her ender den sætning.

22) Godt nytår – vi får brug for det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.