Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kendte skal booste teenage-pigers selvværd

Sys Bjerre og Julie Zangenberg medvirker i stor rollemodel-event med deltagelse af 700 unge piger. De skal se, at det kan betale sig at stå ved sig selv.

Julie Zangenberg er en af de unge kvinder, der skal vise danske teenagepiger, at det er en god ide at stå ved sig selv om kæmpe for sine mål.
Julie Zangenberg er en af de unge kvinder, der skal vise danske teenagepiger, at det er en god ide at stå ved sig selv om kæmpe for sine mål.

Det kan være svært at være pige og teenager i dag. Det ved virksomhedsrådgiver og forfatter Soulaima Gourani. Hun er formand for fonden Global Dignity Danmark, som arbejder på at fremme værdighed med særlig fokus på børn og unge.

Nu har fonden arrangeret det første rollemodel-event i Danmark, der retter særlig fokus på piger i alderen 13 til 17 år. Arrangementet vil inspirere unge piger til at tænke i fremtid og karriere, allerede mens de er teenagere. Derfor er 700 piger inviteret til at møde op på Nørrebro Teater den 10. december og møde unge piger de kan spejle sig i samt voksne kvinder, som fortæller hvorfor det er værd at stile efter en karriere.

- Vores teenagepiger har brug for et stærkt indre kompas, der kan navigere dem ind i en kompleks fremtid på arbejdsmarkedet. De har brug for et kæmpe boost af selvværd til at gå ud og erobre verden. Det er der alt for mange teenage piger, der mangler i en tid, hvor alt handler om at se ud frem for at se ind. Jeg vil gerne give dem adgang til nye rollemodeller, siger Soulaima Gourani i en pressemeddelse.

Blandt talerne den 10. december er skuespiller Julie Zangenberg.

- Jeg har været heldig med at møde de rigtige mennesker på min vej og fået det arbejde, jeg gerne ville have, så det har været vigtigt for mig at give noget igen. Global Dignity Girls Day er et projekt, hvor jeg kan gøre en forskel og inspirere nogle unge piger. Jeg har jo ikke siddet i et pakistansk kvindefængsel eller noget, jeg er jo bare mig. Men jeg er gået mine egne veje og lykkedes med det, jeg ville.

For Julie Zangenberg har det heller ikke altid været lige nemt at være ung pige.

- Jeg havde det ikke altid supergodt i skolen. Jeg var tilbageholdene og holdt mig ret meget for mig selv. Jeg læste mange bøger og opførte små sketches. Så jeg følte mig lidt anderledes. Men i dag kan jeg jo se, at jeg tjener mine penge på at være den, jeg er. Så det vil jeg også gerne fortælle pigerne. At de skal stå ved sig selv. Og så selvfølgelig arbejde hårdt og opføre sig ordentligt.

Skuespillerinden vil også gerne gøre op med den kendis-kultur, hvor det handler om at blive kendt uden nødvendigvis at være kendt for noget.

- Jeg tror, det er superusundt ikke at have en drøm eller et unikt talent at binde sin "kendthed" op på. Jeg var tidligt klar over, at det var skuespillet, jeg ville og ikke så meget det glamourøse. Jeg har af og til taget nogle roller, som har givet et hak i tuden. Da jeg var med i Pornotopia (forestilling på Nørrebro Teater), vidste jeg jo godt, at den ville få en masse omtale a la "Klatretøsen nøgen". Men jeg vidste også, at de, der så forestilling, ville få en vigtig oplevelse. Så min vigtigste pointe til pigerne er at tro på sig selv, sine valg og den, man er.

Global Dignity Girls Day er et gratis arrangement mandag 10. december. Det starter klokken 14 og slutter klokken 16.

Global Dignity er en international uafhængig organisation startet af Norges kronprins Haakon i 2006.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.