Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jimmy Jørgensens perfekte lørdag

Kæresten og datteren er Jimmy Jørgensens førsteprioritet på en fridag. Lige nu er han aktuel i »Elsk mig i nat X-mas« og DRs »Julestjerner«.

Jeg gider ikke spilde min tid på for eksempel at ordne praktiske ting. Der er altid en maskine, der skal tømmes eller fyldes. Det er dødssygt, men man kommer jo ikke rigtig uden om det.
Jeg gider ikke spilde min tid på for eksempel at ordne praktiske ting. Der er altid en maskine, der skal tømmes eller fyldes. Det er dødssygt, men man kommer jo ikke rigtig uden om det.

På min perfekte lørdag vil jeg...

...vågne op klokken 6, når min et-årige datter vågner. Jeg vil forsøge at snige en lille lur ind sammen med hende igen ved 9-tiden, inden hele familien, min datter, kæreste og jeg, trækker i overtøjet og tager i Frederiksberg Have eller på legepladsen ved Skydebanegade på Vesterbro for at nyde det gode vejr. Inden klokken er 9.30, er vi ude i verden. Det var ikke noget, der skete for bare nogle år siden, hvor lørdagen nærmere gik med tømmermænd og dårligt tv. Første stop på turen er kaffebaren Granola, et mellemstop på turen fra mit hjem ved Planetariet og ud til legepladsen eller Frederiksberg Have. Jeg køber altid kaffe de samme steder, og her er kaffen god, men også billig. Jeg er kaffenarkoman og drikker rigtig mange kopper i løbet af dagen, som regel en lille latte med dobbelt ekstra shot. Jeg er ikke så tyk, så jeg må godt få mælk. Om aftenen vil jeg lave et ordentligt måltid mad til min familie. Jeg elsker at lave mad. Gerne mad, hvor noget skal snittes, noget skal lidt i ovnen og andet sauteres. Det må godt kræve lidt og ikke bare være sådan noget lynbørge, der bare lige skal varmes op. Når min datter går i seng, burde jeg finde på et eller andet at lave. Men ofte ender det bare med, at jeg dejser om sammen med hende. Min kæreste og jeg har nogle gange aftalt en tur i biffen og arrangeret pasning og det hele, men når vi så endelig skal af sted, ender det med, at vi ikke orker det. Det der med at få børn er lidt ligesom at have konstant jetlag – men et godt jetlag.

Jeg vil gerne læse...

...nonfiktion. I hvert fald læser jeg lige nu »Berlin i krig« af Roger Moorhouse, der handler om Hitlers Berlin fra 1939, til krigen slutter. Der er ret fedt at finde ud af, hvad berlinerne er for nogle, og hvem de var dengang. Ligesom så mange andre københavnere har jeg brugt meget tid i Berlin de sidste par år, så da jeg læste om bogen, var det oplagt, at jeg skulle give mig i kast med den. Jeg læser også en bog, der hedder »Moonwalk med Einstein« af Joshua Foer. Den handler om forskellige måder at memorere ting på, og hvordan man kan træne sig selv i at huske. For eksempel er taxachauffører i London bedre til at huske veje og gader, da den del af hjernen er trænet mere hos dem. Jeg læser også fiktion, men de to bøger er bare dem, jeg har kørende lige for tiden. Eller kørende – jeg når som regel kun at læse en fire sider – maks. et kapitel – før jeg snorker.

Jeg vil gerne møde...

...min kæreste. Lige nu er vi begge to meget hårdt spændt op med arbejde og vores lille datter, så hvis vi spiser aftensmad sammen bare en gang om ugen, skal vi være heldige. Set i det lys synes jeg, det er åndssvagt at finde på en anden person, som jeg gerne vil møde, når det er samværet med hende, der betyder noget.

Jeg plejer min krop ved...

...at træne to-tre gange om ugen. Det er almindelig kropstræning med en blanding af løb og sådan nogle gamle, russiske styrkeøvelser, hvor man involverer hele kroppen. Når jeg laver teater, er der som regel indbygget morgentræning. Når jeg er på vej med en forestilling, træner jeg derfor hver morgen en blanding af yoga og styrketræning, så jeg har luft og styrke til at synge, mens jeg laver noget andet på scenen.

Jeg gider ikke...

...spilde min tid på for eksempel at ordne praktiske ting. Der er altid en maskine, der skal tømmes eller fyldes. Det er dødssygt, men man kommer jo ikke rigtig uden om det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.