Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Don Ø: Jeg er satans naiv

I sidste uge blev Flemming Østergaard beskyldt for at skylde Skat 15 millioner kroner. Men her skal alting ikke handle om penge, men også om at være et fæ, en barsk banan – og satans naiv.

Flemming Østergaard, også kendt som Don Ø, blev i den forgangne uge beskyldt for at skylde Skat 15 millioner kroner.
Flemming Østergaard, også kendt som Don Ø, blev i den forgangne uge beskyldt for at skylde Skat 15 millioner kroner.

Hvor sur bliver du, når du bliver beskyldt for, at du mangler at betale et millionbeløb i Skat? 

Jeg er forbløffet over myndighedernes lækage under efterforskningen af mine skatteoplysninger til Ekstra Bladet, der bragte historien. Men det har Statsministeren jo også prøvet.

Hvornår har du sidst snydt nogen?

Jeg har aldrig snydt nogen. Det bryder jeg mig ikke om. I forretninger er det noget af det dummeste, man kan gøre, for så kommer man aldrig til at lave forretninger med vedkommende igen. Men vi har nok alle sammen været fristet, for vi er jo kun mennesker.

Hvilket karaktertræk er du gladest for hos dig selv?

At være et fæ. Jeg begynder mange foredrag med, at der står fæ på tavlen, og folk tænker: »Hvad fanden mener manden?« Det vil sige at være flittig og ærlig, som også er mit motto. For hvis du er flittig og hårdtarbejdende, kommer du langt og går aldrig i stå. Og hvis du er ærlig, betaler det sig i længden. Jeg kan for eksempel altid huske, hvad jeg har sagt, fordi jeg siger min mening ligeud.

Hvornår oplevede du dit livs længste minutter?

Jeg har været ved at kradse af et par gange. For 40 år tilbage nødlandede jeg med et brændende propelfly i Manila i Filippinerne. Men det er ikke noget, jeg går og tænker på. Det var først, da du stillede spørgsmålet. Jeg blev også kørt ned af en bil 1. maj 1986 i Hellerup. Jeg fik seks åbne benbrud og sad i kørestol i et år. Lægerne fortalte mig, at jeg skulle sidde der resten af mit liv. Begge gange nåede jeg at tænke. På min familie.

Hvad er din største succes?
Min største succes er at have en pragtfuld familie, gode venner og et godt helbred. Succes kan ikke trækkes i supermarkedet på hylde A. Det samme gælder ens image. Det er noget, man opnår ved hjælp af sin personlighed. Min største succes har været min 18 år lange internationale karriere med mange højdepunkter, hvor jeg startede egne virksomheder, og så havde jeg nogle spændende år i Parken. Men jeg tænker ikke tilbage, hellere fremadrettet.

Hvad er din største fiasko?
Det skete for nogle år siden, da jeg blev overtalt af kloge hoveder til at blive business angel for unge fremadstormende mennesker, der skulle drive virksomheder. Det dummeste var, at jeg skød penge ind uden at blande mig eller få indflydelse på, hvordan de blev brugt. Jeg havde en tro på, at de unge mennesker gjorde forretning på en fornuftig og hæderlig facon, men jeg blev skuffet to gange og fortryder så absolut, at jeg ikke blandede mig mere.

Hvad er det vigtigste, du har lært af dine forældre?
At jeg skal behandle andre mennesker, som jeg selv ønsker at blive behandlet. De har lært mig lige fra barnsben, at vi alle er lige, hvad enten man er skraldemand eller direktør. Det er printet ind i mit hoved. Hvis jeg blev uvenner med nogen i min ungdom, eller havde problemer i skolen, holdt mine forældre ikke altid med mig, men så tingene fra begge sider.


Hvad anser du for at være den mest utiltalende tendens i tiden?

For Danmarks vedkommende har jeg svært ved at forstå misundelsen og den manglende glæde ved andres succes. Jeg har altid sagt, at dem, man møder på vej op, møder man også på vej ned. Det er der mange, som har glæde af. Forstået på den måde, at har man opført sig ordentligt, vil folk altid hjælpe en. Men der er også nogle, som har været nogle røvhuller hele vejen op, og de har ikke meget at holde sig til, når de skal ned.

Facebook: Flere interviews og livsstilsstof

Hvis du kunne ændre en ting ved dig selv, hvad ville det så være?
At jeg er så satans naiv og tror på folk. Men jeg kan ikke lave mig selv om. Nogle synes, at jeg er en barsk banan, men det er kun, til de lærer mig at kende.

Hvem er din største helt i den fiktive verden?
Jeg har ingen helte. Beklager. Dem dyrker jeg ikke. Heller ikke forbilleder. Der er til gengæld nogle, jeg har kæmpe respekt for.

Hvem har du respekt for?
Det har været fantastisk spændende at høre Bobby Charltons historie om blandt andet München-ulykken, da jeg mødte ham. Det var også spændende at være sammen med Pelé et par aftener. Han er en meget respekteret mand, der stadig rejser rundt i verden og i dag tjener flere penge end dengang, han spillede fodbold. Men derfra og så til, at de er blevet mine helte... Det er de fan’me ikke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.