Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den perfekte lørdag for tivolis balletchef

Peter Bo Bendixen vil se ballet i New York på en perfekt lørdag. Torsdag har han premiere på »Nøddeknækkeren«.

Peter Bo Bendixen, balletchef i Tivoli, vil tilbringe sin perfekte lørdag i New York sammen med familien og afslutte dagen med en ballet i Metropolitan Opera House, hvor han er kommet siden sin ungdom.
Peter Bo Bendixen, balletchef i Tivoli, vil tilbringe sin perfekte lørdag i New York sammen med familien og afslutte dagen med en ballet i Metropolitan Opera House, hvor han er kommet siden sin ungdom.

På min perfekte lørdag vil jeg...

...som det første nyde, at jeg har fri på en lørdag, det plejer jeg ikke at have. Jeg vil vågne op i New York. Jeg elsker at indånde luften og hele atmosfæren i byen, der altid formår at overraske mig, overrumple mig og gøre mig lidt rundtosset. Sammen med min kone og mine to børn vil jeg spadsere hen til restauranten »Antique Garage« og spise brunch, og bagefter vil vi gå en tur på den tidligere højbane »The Highline« på Lower Manhattan, der i dag er lavet om til et rekreativt område i 1. sals højde med små kaffevogne undervejs. Fantastisk sted, der har formået at bibeholde noget af sin oprindelighed og ikke er blevet for poleret. Om aftenen går vi hen til »The Met« – Metropolitan Opera House – ved Lincoln Center. Her er jeg kommet, siden jeg var helt ung, så der er også noget nostalgi forbundet med det. Men jeg holder meget af at stå udenfor ved springvandet, hvor der er en helt særlig stemning lige inden, forestillingerne begynder. Med masser af liv og mennesker. Og pludselig lukker dørene, og alt er stille. Jeg bliver nødt til at se balletten, det hører ligesom med, og jeg elsker det hver eneste gang.

Jeg vil gerne læse...

...en hel masse. Tidligere har jeg læst rigtig meget, men det kniber med at få tid til det, og det bliver alt for ofte noget med at læse fire sider i en bog, inden jeg sover. Jeg har besluttet, at jeg vil læse »Moby Dick«, for jeg har hørt fra andre, at den historie gør noget ved folk, at den rører ved noget helt specielt. Jeg vil også gerne læse Jan Kjærstads »Forføreren« og noget mere af Ernest Hemingway.

Jeg vil gerne møde...

...Muhammad Ali. Jeg har en kæmpe respekt for ham som et menneske, der har formået at stå ved sig selv. Han er indbegrebet af mod, styrke og sejhed samtidig med, at der er noget rørende over ham. Da hele verden var imod ham, blev han ved med at tro på sig selv. Man kan sige, at det kun er psykopater og tosser, der gør det, men det er anderledes med Muhammad Ali, her er det et udtryk for en enorm styrke, synes jeg. Selv om han i dag kun er en skygge af sig selv, fordi han er syg, er han på mange måder et ekstremt menneske.

Jeg vil pleje min krop ved...

...først og fremmest at få trænet min ryg. Som danser var jeg så heldig aldrig at have problemer med ryggen, selv om jeg har løftet en del i tidens løb. Desværre tror jeg, at jeg betaler en pris i dag, for jeg døjer en hel del med rygsmerter. Det kniber bare med tiden til at få trænet. I øvrigt får jeg generelt trænet alt for lidt.

Jeg gider ikke...

...være sammen med mennesker, som jeg synes, jeg spilder min tid ved at være sammen med. Den er vist ikke længere.

Læs også:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.